Sastojci:
Tijesto:
4 jaja
150 g šećera
120 g brašna
1/2 praška za pecivo
30 g kakao praha
1 žlica cappuccina u prahu
2 žlice mlijeka
1 žlica ruma
Krema:
250 g svježeg sira
250 g mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 kremfiksa (ili želatina)
Preljev:
200 ml kuhane kave
3 jušne žlice ruma
+ kakao prah za posipanje
Priprema:
Tepsiju prekriti
papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
Odvojiti žutanjke i
bjelanjke. Bjelanjke sa žlicom šećera miksati u čvrsti snijeg. Žumanjke i preostali šećer
miksati dok se šećer ne otopi. Zatim
dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo, kakaom i cappuccinom te žlicom snijega od
bjelanjaka.
Biskvit izliti u tepsiju (32x32 cm) i
staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.
Pečeni biskvit skupa sa papirom
staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.
Ohlađeni biskvit odmotati,
maknuti krpu i odvojiti papir. Biskvit naotpiti preljevom od kave i ruma tee namazati polovinom kreme. Zarolati, prebaciti na
pladanj te premazati preostalom polovinom kreme. Po kremi napraviti brazde ili valove pa posuti kakaom u prahu.