Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
17. svibnja 2009.
Lungić u saftu od vina
Ovo jelo je nastalo iz želje da se obično prženje lungića pretvori u nešto sočno, saftno tek toliko da se može žlica safta nakapati na ponfri, a ispalo je baš mmmm, svi su ukućani bili oduševljeni i redovito se kruhom nakon ovakvog ručka pomazuju tanjuri, a često i tava :)
Sastojci
1 svinjski lungic
sol
papar
4-5 cesna cešnjaka
2-3 dag peršina
origano
i 1 žlica vegete
1 dl pasirane rajcice
2 dl bijelog vina
Priprema
Lungic odrezati na kolutice.
Cešnjak ocistiti i sitno narezati.
U tavi na samo malo ulja poslagati kolutice lungica, posipati sa prstohvat soli, malo papra,origana, cešnjaka (ukoliko nemate svježi može i u prahu) te peršina (isto tako može sušeni)i na kraju jednu žlicu vegete :). Podliti sa pola deca vina i dinstati desetak minuta.
Dodati pasiranu rajcicu i preostalo vino pa dinstati još petnaestak minuta dok se saft malo zgusne.
Posluživanje
Super dodatak uz razna jela, primjerice: pire krumpir, blitva, ponfri, riža ili dr.
Isto se može raditi i sa nekim drugim mesom, svinjetinom, teletinom, naročito biftekom pa i telećim kremenadama ali kod njih priprema traje malo duže :)
Oznake:
jednostavno,
jela,
meso,
umak
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
mmm... sočno izgleda!
OdgovoriIzbrišiJednostavno, brzo i ukusno!
OdgovoriIzbrišiovo izgleda fantasticno...
OdgovoriIzbrišimmm...odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiBas prste da polizes...
OdgovoriIzbrišijoj ovo je tako finoooo!
OdgovoriIzbrišiVolim meso u saftu, prava ideja za rucak. Hvala!
OdgovoriIzbrišiI ja sam ljubitelj mesa u saftu. Prednost im je što možeš napravit danas za sutra. Divno!
OdgovoriIzbrišifantasticno!
OdgovoriIzbrišiSavršeno izgleda ! Baš prste da poližeš :)))
OdgovoriIzbrišiObožavam umake od vina, tako su bogati okusom =) svakako ću isprobati na tvoj način =)
OdgovoriIzbrišiIdem sada raditi,jel se to sve peče na jakoj vatri,ili slabijoj?
OdgovoriIzbrišiOnako srednje prema slabije bolje, bit će bolji saft.
OdgovoriIzbrišiEvo da pohvalim recept,bilo je odlično,u sredini je meso malo suho,valjda tako bude? Inače,pred kraj sam dodao žlicu brašna,jer sam mislio da se neće nikad zgusnut,a na kraju mi je onda bilo manje safta,al sad znam za idući put ;)
OdgovoriIzbrišie sad idem isprobati ovaj recept...djeluje primamljivo nadasve!
OdgovoriIzbrišiidem sad ovo isprobati....javim kako je ispalo :)
OdgovoriIzbrišiSad sam napravio, odlicno je, za 10!!!
OdgovoriIzbrišiIzgleda socno,valja probati
OdgovoriIzbrišiJa sad spremam samo sam stavila luka prije pa se dinsta s lukom. Javim kakvo je
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja! malo ju doradio, po svom ukusu i ispalo fenomenalno. Ukusan ručak, priprema brza. Z aprilog njoki. Odlično! ;)
OdgovoriIzbriši