Nedavno sam na Internetu naišla na sliku zarolanog tijesta sa sirom pa sam odlučila isprobati nešto u istom obliku.
Sastojci:
550 g brašna
1 suhi di-go kvasac
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 vrečica ribanog parmezana
1 žličica origana
100 ml kiselog vrhnja
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice omekšalog maslaca
250 ml vode
Ostalo:
150 g ribane gaude
nekoliko žlica pasirane rajčice
1 žličica origana
Priprema:
Pripremite dizano tijesto od navedenih sastojaka te ostavite pola sata pokriveno da poveća volumen.
Kad je tijesto naraslo, lagano ga premijesite i tanko razvaljajte na veličinu oko 50x50cm.
Na polovinu tijesta premažite pasiranu rajčicu, naribajte gaudu i posipajte origanom. Nadjeveni dio preklopite drugom polovinom tijesta pa tako preklopljeno malo prođite valjkom da se bolje spoji.
Režite trake, rolajte i slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite 25-30 minuta na 200°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Nema komentara:
Objavi komentar