Stranice

16. lipnja 2013.

Crispy sladoled

Konačno nam je stiglo toplije vrijeme pa vas častim sladoledom :)






Sastojci:

 
400 ml kiselog vrhnja 3,2% mm

500 ml slatkog vrhnja

100 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

4 čokoladice životinjsko carstvo (ili 50 g čokolade za kuhanje)

100 g nasjeckanih napolitanki s čokoladnim punjenjem

 
 
Priprema:

 
Slatkom vrhnju dodati  šećer i vanilin šećer  pa mutiti srednjom brzinom do kremaste gustoće. Zatim dodati kiselo vrhnje, dobro izmiješati.

 
Ručno dodati natrganu čokoladu i na samom kraju napolitanke koje smo prethodno nasjeckali na male kockice (paziti da se ne razmrve).

 
Nakon dodavanja napolitanki sladoled odmah staviti u zamrzivač kako napolitanke ne bi omekšale.
 


Pola sata prije konzumiranja sladoled iz zamrzivača izvaditi ili ga preseliti u hladnjak.

3 komentara:

  1. Ovo zvuči predobro - ne znam koji mi je dio bolji - ovaj s napolitankama, il' sa životinjskim carstvom....

    Definitivno ćemo probati!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo zvuči predobro - ne znam koji mi je dio bolji - ovaj s napolitankama, il' sa životinjskim carstvom....

    Definitivno ćemo probati!

    OdgovoriIzbriši