Stranice

21. lipnja 2013.

Rolada s kremom od jagoda

Sunce je konačno zapeklo i ja proteklog vikenda nisam planirala pripremu slatkog. Naravno da su se ukućani uskomešali pa sam se radi mira u kući ipak odlučila na neki brzinski desert  kako nas pećnica i kuhanje kreme ne bi dodatno ugrijalo. Lagani biskvit, slatko vrhnje i Dr.Oetker krema za torte sa slatkim vrhnjem okusa jagode bilo je dovoljno za  brz i fin desert poput ove rolade koja je vrlo lagana, a dobro ohlađena fino prija u ovo toplo vrijeme. Krema se priprema jednostavno i brzo bez kuhanja, a jedna kutija dovoljna je za bogato punjenje i ukrašavanje fine kremaste rolade.






Sastojci:
 
Tijesto:

4 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 žlice mlijeka
150 g brašna
½ žličice praška za pecivo
½ žličice naribane kore limuna


Krema:

500 ml slatkog vrhnja
1 kutija  Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, jagoda

 



Priprema:

Tijesto:

Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st.C.

Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto:

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati par zrna soli, miksati, postepeno dodavati jednu-dvije žlice šećera te miksati srednjom brzinom miksera dok snijeg ne postane čvrst.

Posebno miksati žumanjke s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Kad je smjesa gusta i pjenasta dodati mlijeko i naribanu koricu limuna. Brašno pomiješati s praškom za pecivo, pa dodavati po žlicu u smjesu žutanjaka naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Na kraju lagano umiješati preostali snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane i dalje gusta.

Tijesto izliti u tepsiju veličine cca 32 x 35 cm obloženu papirom za pečenje pa staviti peći u zgrijanu pećnicu 20 minuta na 180 st.C.

Pečeni biskvit skupa s papirom staviti na vlažnu krpu pa sve zajedno zarolati i pustiti da se ohladi.


Krema:

Dok se biskvit ohladi pripremiti kremu:

Slatko vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta.

Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir te namazati s 2/3 kreme. Po želji dodati 200 g nasjeckanih jagoda, zarolati te staviti na pladanj. Roladu izvana premazati preostalom kremom ili ukrasiti po želji.


Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar