Stiže vikend, a mene uhvatila želja za laganom
torticom okusa tiramisu, kave ili cappuccina. Djeca su već dovoljno odrasla za
ovakvu kombinaciju pa će nam se ovakvi okusi svima svidjeti, zato krenimo nešto
„iskemijati“.
Nedavno sam isprobala Dr.Oetker kremu za torte sa slatkim vrhnjem okusa vanilije
koja mi se jako svidjela jer sadrži pravu vaniliju pa sam se odlučila
kombinirati je s biskvitom uz dodatak cappuccina i/ili kave. Već prilikom pripreme
biskvita vidjela sam da će tijesto narasti jednolično jer je smjesa bila
zamamno gusta i mirišljava J
Sastojci:
Tijesto:
5
jaja1 vanilin šećer
4 žlice kuhane kave
1 žlica ruma
½ praška za pecivo
Preljev:
150
ml kuhane kave50 ml mlijeka
1 žlica šećera
2 žlice ruma
Krema:
500
ml slatkog vrhnja1 kutija Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, vanilija
Priprema:
Tijesto:
Uključiti
pećnicu da se ugrije na 180 st .C.
Žutanjke i pola količine šećera pjenasto umutiti, dodati vanilin šećer, kavu žlicu po žlicu pa rum. Zatim dodavati brašno izmiješano s praškom za pecivo i praškom za cappuccino. Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka umućen s preostalim šećerom tako da smjesa ostane gusta i kremasta.
Tijesto staviti peći u kalup promjera
Ohlađeno prerezati da bi dobili dvije kore.
Krema:
Dok se biskvit ohladi pripremiti kremu:
Slatko
vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na
najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za
torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta ali još uvijek
kremasta.
Slaganje:
Prvu koru biskvita staviti na pladanj pa bogato natopiti sa 100 ml preljeva, zatim premazati polovinom kreme. Na to staviti drugu koru biskvita, natopiti ju s preostalih 100 ml preljeva, premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji.
Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim
vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.
Nisam do sad koristila ove kremove. Sad vidim da je greska :) . Moracu da probam.
OdgovoriIzbriši