Stranice

4. srpnja 2013.

Jednostavne šaumrole

Ponovo nam se vratilo toplo vrijeme. Ukućani traže šaumrole ali vruće je za kuhanje kreme. Nakon dugotrajnog nagovaranja ipak sam odlučila napraviti ih. Punila sam ih Dr.Oetker kremom za torte sa slatkim vrhnjem okusa jagode i time izbjegla kuhanje i čekanje da se krema ohladi te skratila vrijeme pripreme. Osim toga odabrala sam kremu okusa jagode kako ne bi kao uvijek bila baš klasična krema okusa vanilije. Uz opće iznenađenje prvo pitanje bilo je: „Zašto nije bijela krema??“, no ubrzo se čulo hrskanje lisnatog uz odobravanje okusa J.



Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
50 g šećera u prahu


Krema:

500 ml slatkog vrhnja
1 kutija  Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, jagoda



Priprema:


Tijesto:

Uključiti pećnicu da se ugrije na 220 st.C.

Svaki komad odmrznutog lisnatog tijesta razvaljati na veličinu oko 40 x 30 cm. Svaki pravokutnik sad odrezati na 12-15 traka širine 2-2,5 cm, dužine 30 cm.

Trake omotati oko tuljka ili kalupa za šaumrole. Gornji dio premazati razmućenim jajem ili samo bjelanjkom. Peći u limu poprskanom vodom ili pokrivenom papirom za pečenje petnaestak minuta na 220 st.C dok dobiju lijepu boju. Pečene još vruče skidati s kalupa.
 

Krema:

Slatko vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta ali još uvijek kremasta.
 

Gotovom kremom puniti pečene role te posuti šećerom u prahu.

 

Umjesto duboko zamrznutog lisnatog tijesta može se koristiti već razvaljano te tako izbjeći vrijeme čekanja da odmrzne. Kremu po želji možete zamijeniti onom okusa vanilije.

Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar