Slike isprobanih recepata šaljite i dalje na FB u inbox ili na: cetinaorama@gmail.com kako bi bile uvrštene u galeriju isprobanih recepata ;)
Sastojci:
Tijesto:
3 jaja250 g šećera
50 g otopljene čokolade
1 žlica ruma
100 ml stracciatella ili običnog jogurta
150 ml ulja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice (razom) kakaa
Preljev za biskvit:
150 ml mlijeka
1 veća žlica čokolade u prahu
Krema:
500 ml stracciatella jogurta2 vanilin šećera
150 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
1 vrečica instant želatine
50 g nasjeckane čokolade ili čokoladnih listića
Priprema:
Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na
pari.
Žumanjke i šećer pjenasto
izmiješati, dodati otopljenu čokoladu, rum i jogurt pa dobro promiješati da
bude kremasto. Zatim dodati ulje i brašno pomiješano sa prosijanim kakaom i
praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
Biskvit ispeći u okruglom
kalupu promjera 26 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C.
Za kremu miksati slatko
vrhnje u čvrsti snijeg, dodati instant želatinu, šećer i vanilin šećer. U
dobiven šlag dodati kiselo vrhnje i jogurt, a na kraju lagano umiješati
nasjeckanu čokoladu.
Biskvit prerezati jednom.
Obje kore natopiti preljevom. Prvu koru staviti na pladanj, oko nje staviti
obruč kalupa, nafilati polovinom kreme, prekriti drugom korom i nafilati
preostalom polovinom kreme.
Ukrasiti po želji. Ohladiti
pa maknuti obruč.
Nema komentara:
Objavi komentar