10. studenoga 2013.

Stracciatella torta

Stracciatella tortu radila sam prošle godine za sinov rođendan. Kupila sam stracciatella jogurt od 1 kg te ga koristila za tortu, sladoled i finu kremu kojoj nažalost ne znam recept jer sam zametnula papirić. Kako se to ne bi dogodilo i s ovim receptom, upisujem ga jer nam se jako svidio, a nadam se da će se svidjeti i vama.

Slike isprobanih recepata šaljite i dalje na FB u inbox ili na: cetinaorama@gmail.com kako bi bile uvrštene u galeriju isprobanih recepata ;)

 

Sastojci:

Tijesto:
3 jaja
250 g šećera
50 g otopljene čokolade
1 žlica ruma
100 ml stracciatella ili običnog jogurta
150 ml ulja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice (razom) kakaa
 
Preljev za biskvit:
150 ml mlijeka
1 veća žlica čokolade u prahu

Krema:
500 ml stracciatella jogurta
2 vanilin šećera
150 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
1 vrečica instant želatine
50 g nasjeckane čokolade ili čokoladnih listića





Priprema:

Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati, dodati otopljenu čokoladu, rum i jogurt pa dobro promiješati da bude kremasto. Zatim dodati ulje i brašno pomiješano sa prosijanim kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.

Biskvit ispeći u okruglom kalupu promjera 26 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C.

Za kremu miksati slatko vrhnje u čvrsti snijeg, dodati instant želatinu, šećer i vanilin šećer. U dobiven šlag dodati kiselo vrhnje i jogurt, a na kraju lagano umiješati nasjeckanu čokoladu.

Biskvit prerezati jednom. Obje kore natopiti preljevom. Prvu koru staviti na pladanj, oko nje staviti obruč kalupa, nafilati polovinom kreme, prekriti drugom korom i nafilati preostalom polovinom kreme.

Ukrasiti po želji. Ohladiti pa maknuti obruč.
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar