Ovo je recept za lagan i
neobičan kuglof. Neobičan je zato što je rađen od dizanog tijesta u koje je dodan mesnati dio naranče narezan na komade. Rezultat je mekan sočan kuglof s pravim komadima voća J Vjerujem da će vam se svidjeti. Ako
želite, dodajte još šećera, meni je ova količina taman dovoljna. Iskoristite dok
još ima naranči u trgovinama, isprobajte recept i obavezno javite utiske J
Recept za kuglof od naranče u slici i riječi
Sastojci:
30 g svježeg kvasca
100 ml mlakog mlijeka
1 žličica šećera
---------------------
150 g brašna
100 ml mlakog mlijeka
--------------------
400 g brašna
150 g maslaca
2 žumanca
130 g šećera
Prstohvat soli
Korica 2 naranče
100 ml mlakog mlijeka
--------------------
Meso 2 naranče
Priprema:
U posudu za miksanje razmrvite kvasac, dodajte žličicu šećera
i 100 ml mlakog mlijeka. Ostavite 10 minuta da kvasac naraste. Kad
je kvasac nabubrio, dodajte 150 g brašna i 100 ml mlakog mlijeka pa dobro
promiješajte. Dobiveno meko tijesto sad ostavite da odmara 30 minuta.
Za to vrijeme dvije naranče dobro operite, naribajte
narančasti dio kore, zatim ih očistite, a meso odvojite na fete i narežite na
komadiće.
U manjoj posudi pjenasto umutite 150 g omekšalog maslaca
sa šećerom i žumancima, dodajte sol, naribanu koricu naranči i mlako mlijeko.
Recept u slici |
U naraslo mekano tijesto dodajte polovinu (200
g) preostalog brašna, zatim smjesu od maslaca, žumanjka i mlijeka pa na kraju ostatak brašna (200 g).
Miješajte da dobijete gusto i meko tijesto. Na samom kraju u tijesto dodajte
komadiće mesa naranče.
Rebrasti kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Gotovo
tijesto prebacite silikonskom špatulom u kalup, pokrijte i ostavite da odmara. Kad je tijesto naraslo, uključite pećnicu.
Kuglof pecite sat vremena u prethodno zagrijanoj pećnici na
180 st.C. Pečen istresite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar