Prijavom na nagradni natječaj „Brzi&Fini“ trikovi možete
osvojiti knjižicu s puno zanimljivih i brzih kulinarskih trikova koji će vam
pomoći da svoje dragocjeno vrijeme iskoristite što kreativnije i ekonomičnije
te tako zadivite ukućane ili nenadane goste. Uvjeti su vrlo jednostavni, a
možete sudjelovati na dva načina. Sve detalje pročitajte na samoj aplikaciji natječaja,
a ja ću vam samo šapnuti da svi sudionici dobivaju knjižicu, a najkreativnijima
Dukat puni hladnjak svojim proizvodima J!
Kako bih vam pokazala koliko su zanimljivi i
kvalitetni trikovi odabrala sam trik pod nazivom Zarobljena peciva te po njemu
pripremila recept za štrudlu od jabuka za sve one koji je žele pripremiti na
vrlo jednostavan način i u vrlo kratko vrijeme.
Recept za štrudlu od jabuka uz Brzi&Fini
trik:
Sastojci:
500
g lisnatog tijesta
500
g jabuka (dvije veće ili tri srednje)
2
žličice limunova soka
70
g šećera (3 jušne žlice)
70
g sjeckanih oraha (puna šaka)
1
mala žličica cimeta
1
žlice krušnih mrvica
Ostalo:
krušne mrvice i šećer u prahu za posipavanje
Za
premazivanje: žumanjak + 2 žlice vode
Priprema:
Pripremite
nadjev: Naribajte jabuke, dodajte sok od limuna, nasjeckane orahe, šećer, cimet
i krušne mrvice. Sve dobro izmiješajte pa približno odvojite na hrpice ovisno o
broju štrudli koje planirate pripremiti (2 ili 4).
Pripremite
jednu polovinu tijesta, razvaljajte 20 x 30 cm (kao na slici 1.) – za jednu veću štrudlu ili 30 x 30 cm pa
prerežite na pola (kao na slici 2.) – za dvije manje štrudle.
Po
sredini tijesta pospite žlicu krušnih mrvica (one će pokupiti moguću tekućinu
od jabuka) pa na njih rasporedite nadjev. Obje strane tijesta bez nadjeva
razrežite na trakice pa zamatajte naizmjence jednu pa drugu stranu preko
nadjeva (slika 1. i 2.)
Sve isto ponovite s preostalom polovinom tijesta.
Sve isto ponovite s preostalom polovinom tijesta.
Zamotane
štrudle premažite žumanjkom razrijeđenim s dvije žlice vode (slika 3.) čime će
se krajevi spojiti, a pečene će imati lijepu boju J
Pecite
ih 30 minuta na 200°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Nema komentara:
Objavi komentar