Priznajem!! Navukla sam se na Podravkinu Marinadu s pivom za roštilj i pečenja! J Ovog puta nisam je koristila za pečenje u pećnici ili
na roštilju. Recept koji sam vam danas pripremila jednostavno morate isprobati!
Vjerujte mi totalno sam oduševljena rezultatom i s nestrpljenjem očekujem vaše
javljanje dojmova! J
Recept:
Sastojci:
malo ulja
5-6 češnjeva češnjaka
200 ml pasirane rajčice
(ili pelata)
200 ml bijelog vina
70 ml toplog mlijeka
Priprema:
Marinadu prije otvaranja
dobro protresite. Na vrhu vrećice nalazi se mali utor koji je dovoljno da
prstima povučete kako bi se vrh gornjeg ugla vrećice otvorio. Pripremite meso –
provjerite ako vam je mesar očistio vratinu od kosti. Rasporedite jedan red vratine u zdjelu,
prelijte s pola marinade, složite drugi red vratine i prelijte ostatkom
marinade. Ostavite pola sata, a ako želite jači okus ostavite meso da se
marinira dulje vrijeme.
Dok se marinira vratina,
očistite i stavite kuhati krumpir za pire. Očistite češnjak pa nasjeckajte
sitno njega i svježi peršin.
Recept u slikama |
U tavu ili zdjelu za
pečenje promjera 26-28 cm
stavite malo ulja – tek toliko da u vrlo tankom sloju pokrije dno. Pomiješajte
malo vratinu u marinadi pa izvadite i složite fete jednu do druge u tavu.
Ostatak marinade iz zdjele prelijte po mesu. Preko svega rasporedite nasjeckani
češnjak i peršin, pokrijte tavu i stavite pržiti na srednju temperaturu.
Povremeno protresite i
pazite da meso ne zagori. Nakon desetak minuta dodajte 200 ml pelata ili
pasirane rajčice. Ostavite ponovo desetak minuta da se dinsta pa okrenite meso,
dodajte 200 ml vina i sad ostavite da se dinsta pokriveno još pola sata. Pred
kraj možete meso još jednom okrenuti.
Tava neka cijelo vrijeme
pripreme bude pokrivena. Osim fino mekanog mesa dobit ćete i gusti saft.
Dodatni začini mesu osim marinade, češnjaka i peršina nisu potrebni.
Za vrijeme pripreme
marinirane vratine u saftu od vina bit će kuhan krumpir pa ga procijedite,
dodajte po želji maslac, mlijeka i ukoliko je potrebno još soli i dobro
razradite gnječilicom za krumpir (ili mikserom).
Uz sve ovo pripremite salatu
po želji i naravno dobro rashlađeno pivo. J
Ovo je zaista jako fin
ručak, kod nas je već pri prvoj degustaciji ušao u top 10 što znači da će biti
na meniju bar jednom mjesečno. J Pire krumpir zamijenite tjesteninom ili drugim prilogom po želji, a više
o Podravkinoj tekućoj Marinadi s pivom i ostalim marinadama možete pogledati ovdje.
Nema komentara:
Objavi komentar