Velike
vrućine i nogometna groznica zovu nas na roštiljanje i zato sam odlučila
napraviti mali roštilj party kod kuće. Odabrala sam pripremu miješanih ražnjića
od piletine i svinjetine.
Ako
pripremate roštilj na otvorenom, osim mesa i povrća dovoljno je da ponesete Vegeta tekuću marinadu s pivom u kojoj će se meso marinirati pola sata za
vrijeme dok pripremate žar. Nema ništa jednostavnije jer uz dobru marinadu
svatko postaje roštilj majstor, zato bilo kuda marinada svuda J.
Sastojci:
Priprema:
Pripremite meso - narežite
piletinu i svinjetinu na kockice, smjestite u zdjelu i prelite marinadom.
Ostavite pola sata, a ako želite jači okus ostavite meso da se marinira dulje
vrijeme. Marinadu prije otvaranja dobro protresite. Na vrhu vrećice nalazi se
mali utor koji je dovoljno da prstima povučete kako bi se vrh gornjeg ugla
vrećice otvorio.
Za vrijeme tih pola sata
pripremite roštilj i narežite povrće koje ćete također peći na žaru. Nakon pola
sata marinirano meso nabodite na metalne ili drvene štapiće za ražnjiće i to
naizmjenično piletinu i svinjetinu.
Recept u slikama |
Pripremljene ražnjiće
poredajte na roštilj pa pecite dok ne dobiju lijepu boju, bit će dovoljno 10
minuta sa svake strane. Meso će biti mekano, sočno i savršeno ukusno. J
U nedostatku roštilja,
ražnjiće možete peći u tavi. Ne zaboravite, upotrebom marinade meso nije
potrebno dodatno začiniti. Odaberite kombinaciju mesa za miješane ražnjiće
prema želji: svinjski but i kobasice, carsko meso i svinjski but, piletinu i
kobasice...
Meso i povrće po želji,
marinada i omiljeno pivo bit će dovoljni za savršeni roštilj party. J Više o tekućoj marinadi s pivom i ostalim marinadama pogledajte
ovdje!
Nema komentara:
Objavi komentar