Iako sam dva dana ranije bila na putu, odlazak na Di-go radionicu nisam htjela propustiti. U Zagrebu smo se na Glavnom kolodvoru našli dvoje s mora (Zadar i Pula) i dvoje s kopna (Križevci i Zagreb). Dočekao nas je predstavnik tvornice Kvasac d.o.o. u čijem smo društvu otišli u tvornicu kako bi prisustvovali radionici koju su vrijedni pekari održali za nas blogere. Puno smo toga od njih naučili: od osnovnih informacija o tvornici do izrade tijesta za lisnato, panettone i domaće kroasane, razgledavali smo tvornicu i na kraju degustirali pečene proizvode.
Naučili smo razliku između obične i slatke di-go kockice kvasca ;) Za slatka tijesta koristite slatku - roza do-go kockicu kvasca jer je znatno aktivnija u okruženju s više šećera te je samo dizanje tijesta znatno brže, a tijesto manje osjetljivo na promjene temperature u vašoj kuhinji.
Sve slike možete vidjeti u galeriji.
Hvala tvornici Kvasac d.o.o. na pozivu i organizaciji super Di-go radionice gdje smo mijesili, učili i veselo se družili :)
Nema komentara:
Objavi komentar