Posljednjih
desetak dana veliki dio vremena izbivam iz kuće pa su obroci uglavnom
napravljeni na brzinu. Danas sam za kasni ručak odlučila pripremiti pohane
punjene palačinke za koje će mi trebati nešto više vremena pa sam za predjelo
odlučila pripremiti finu Krem juhu od brokule i cvjetače koja je gotova u samo nekoliko minuta. Zamijetila sam ju na polici novih
Podravkinih proizvoda. Ukućani su svi u
popodnevnim smjenama na poslu i u školi pa će im u ovako hladnoj večeri po
povratku kući prijati topla juha bogatog okusa s dodatkom većih komada povrća.
Sastojci:
Punjene pohane
palačinke:
Palačinke:
2 jaja
1 žličica šećera
1/2 žličice soli
1 žličica ruma
300 ml hladnog mlijeka
225 ml hladne vode
1 žlica ulja
Punjenje:
1 glavica luka
5 režnja češnjaka
sol
papar
po želji 1 žličica suhe
mješavine začina
5 žlica koncentrata
rajčice
ulje
Ostalo:
3 jaja
3 žlice brašna
sol, papar
Krem juha:
600 ml mlake vode
150 ml hladnog mlijeka
1 vrećica Krem juhe od brokule i cvjetače
Priprema:
Pripremite nadjev za
palačinke. Glavicu luka sitno nasjeckajte i stavite pržiti na malo ulja. Kad je
luk postao staklast dodajte mljeveno meso. Pred kraj prženja mesa dodajte sol,
papar, nasjeckani češnjak i peršin, koncentrat rajčice i po želji žličicu suhe
mješavine začina. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari tekućina.
Recept u slici |
Palačinke pripremite po
svom uobičajenom receptu, neka tijesto bude malo gušće i palačinke malo deblje
od uobičajenih. Od gore navedene smjese dobit ćete 12-14 palačinki.
Na svaku palačinku stavite
dvije žlice pripremljenog nadjeva, zamotajte ih kao roladu, a krajeve gurnite u
unutrašnjost kao što to radite prilikom pripreme sarmi. Kad su sve palačinke
napunjene, svaku uvaljajte u brašno pa u umućena jaja kojima ste dodali sol i
papar te na kraju u krušne mrvice. Pržite ih kratko u dubokom vrućem ulju dok
ne dobiju zlatnu boju. Prženim palačinkama uklonite višak masnoće – nakon
prženja prvo ih odložite na tanjur s nekoliko papirnatih ubrusa zatim na tanjur
za serviranje. Poslužite uz prilog po želji.
Ovo je zasitno jelo pa će
biti dovoljno servirati 1-2 komada po osobi.
Krem juhu pripremite za
čas posla nakon što završite s pohanjem palačinki. Na vrhu vrećice krem juhe nalazi
se mali utor koji je dovoljno da prstima povučete kako bi ju uredno otvorili. Sadržaj
vrećice uspite u mješavinu 600 ml mlake vode i 150 ml hladnog mlijeka.
Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri, zatim kuhajte na laganoj vatri 5
minuta neprestano miješajući. Juha je toliko kremasta da će vas podsjećati na
miješanje kreme za kolače J. Dobivena količina juhe dovoljna je za tri tanjura. Osim što je
fantastično kremasta, ova je juha prikladna i za vegetarijance jer je bogata
zelenjavom, bez dodatnih pojačivača okusa, bojila i aroma. Juha je prava
kremasta čarolija koja krijepi u hladnim danima. Više o ovoj juhi pročitajte ovdje.
Nema komentara:
Objavi komentar