Recept:
Sastojci:
3-4 žlice ulja
150 g domaće kobasice (koristila sam kupovnu već narezanu)
200 g sušene pancete nasjeckane na kockice
1 konzerva (400g) sjeckane rajčice
3 čena češnjaka
1/2 žličice origana
1/2 žličice suhog bosiljka
1 žličica soli
malo papra
100 ml vina
600 ml vruče vode
350 g tjestenine (mašnice ili široke rezance)
40 g ribanog parmezana
125 g mozarelle
Priprema:
Kompletnu pripremu odradite u velikoj tavi. Na ugrijanom ulju popržite kobasicu i pancetu. Dodajte sjeckanu rajčicu, sol, papar, bosiljak, češnjak i origano. Minuticu popržite pa dodajte vino. Nakon što je vino malo isparilo dodajte vruću vodu i tjesteninu. Promiješajte i ostavite da kuha. Vrijeme kuhanja ovisi o vrsti tjestenine a možete ga naći na njenom pakovanju.
Kad je tjestenina skoro gotova, dodajte ribani parmezan i mozarellu. Ugasite vatru, promiješajte pa pokrijte poklopcem. Ostavite pokriveno barem 5 minuta.
drago mi je da vam se svidjelo...
OdgovoriIzbrišiJe je.. već imam spremne namirnice za ponovnu pripremu ;)
IzbrišiBaš je dobar recept, vidjela sam ga već i kod Snježane.
OdgovoriIzbrišiHvala, baš je bilo fino ;)
IzbrišiAjme što ovo izgleda divno!! :)
OdgovoriIzbrišiSAVRŠENO
OdgovoriIzbriši