Sastojci:
Tijesto:
450 g brašna
20 g svježeg ili 1 vrečica suhog di-go kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
40 g ribanog parmezana
1,5 žličica origana
300 ml mlakog mlijeka
5 žlica ulja
Punjenje:
8 žlica pasirane rajčice
80 g kulena
100 g mozarelle
(ili po vlastitoj želji)
Priprema:
U brašnu napravite udubljenje u koje razmrvite svježi di-go kvasac, dodajte mu šećer i 100 ml mlakog mlijeka pa promiješajte s malo okolnog brašna i ostavite 5 min da se kvasac aktivira.
Kad se kvasac aktivirao, dodajte ribani parmezan, origano i mijesite uz dodavanje preostalog mlijeka. Na samom kraju dodajte ulje, još malo mijesite, napravite kuglu, pokrijte i ostavite da tijesto raste oko pola sata do 45 minuta.
Recept u slici |
Svaku lopticu premažite otopljenim maslacem i odložite u kalup za pečenje. Ostavite da odmaraju te uključite pećnicu na 180°C.
Kad je pećnica zagrijana, premažite buhtle ostatkom otopljenog maslaca i pospite po želji sezamom ili kimom.
Pizza buhtle pecite 35-40 minuta na 180°C. Pečene pokrijte kuhinjskom krpom da se malo ohlade.
Ja ih jesam pravila ali niakd sa ovakvim punjenjem. Hvala na receptu
OdgovoriIzbrišiHvala na javljanju :)
IzbrišiPuno pozdrava!