Stranice

20. svibnja 2017.

Jadrankine kiflice s marmeladom

U bilježnici već dvadesetak godina stoji upisan recept za kiflice s marmeladom koji sam dobila od susjede i kume Jadranke. Ove kiflice možete raditi u manjem formatu pa ih koristiti kao sitne kolače kako je i ona često radila za razne svečanosti ili svadbe.



Sastojci:
500 g brašna
2 jaja
150 ml toplog mlijeka
1 vrečica suhog di-go kvasca
2 žlice svinjske masti
2 žlice šećera
korica 1 limuna
malo soli

1 žumanjak + žlica vode za premaz


Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite dizano tijesto. Oblikujte ga u kuglu pa ostavite da se kvasi oko sat vremena.

Kad je tijesto povećalo volumen, lagano ga premijesite, podijelite na četiri dijela. svaki dio razvaljajte tanko u krug koji režite na 6 djjelova - trokuta. Svaki trokut nadjenite s marmeladom, zarolajte u kiflicu pa odložite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Isto ponovite s preostala tri dijela tijesta.

Recept u slici

Gotove kiflice pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju dok se pećnica ugrije na 180°C.

Kad je pećnica ugrijana, kiflice premažite žumanjkom razmućenim sa žlicom vode.
Kiflice pecite 20-25 minuta na 180°C.

1 komentar: