Stranice

19. lipnja 2017.

Kolač - torta s marelicama

Prošli smo vikend uživali u ovom neobičnom kolaču - torti s marelicama. Vrlo se jednostavno priprema, sigurno će vam se svidjeti naročito ako volite voćne kolače.



Sastojci:

1 žličica suhog di-go kvasca
50 ml toplog mlijeka
1/2 žličice šećera
1/2 žličice brašna

100 g omekšalog maslaca
120 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja L
250 g brašna
1/2 žličice soli
1 limun - naribana korica
1 žličica soka od limuna

Kompot od marelica (ili bresaka)
šaku mljevenih badema
malo listića badema


Priprema:

Marelice izvadite iz limenke i stavite da se cijede.

U manju zdjelu razmutite kvasac, pola žličice šećera i brašna u mlijeku i ostavite da se zapjeni.

U posudi za miješanje razmutite omekšali maslac s obje vrste šećera, sol, koricu i sok limuna. U glatku smjesu umiješajte jedno po jedno jaje.


Aktiviran kvasac pomiješajte s brašnom pa ga dodajte u smjesu od maslaca i jaja.

Tijesto ulijte i rasporedite ravnomjerno u okruglom kalupu za torte promjera 26 cm pa uključite pećnicu na 200°C.

Po tijestu rasporedite mljevene bademe, marelice i listiće badema.

Kad je pećnica ugrijana tortu stavite peći 35-40 minuta na 200°C.

Pečeni kolač - tortu posipajte šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar