Sretan
i blagoslovljen Uskrs svima koji ga slave, a ostalima želim ugodne praznike
provedene u krugu najmilijih.
Za
posljednji iz serije prigodnih Uskršnjih recepata s Dr.Oetker mješavinom dodataka i aroma za izradu Pince/Sirnice odabrala sam ove simpatične Mini Pince/Sirnice. Recept će vam osigurati brzu
pripremu jer neće biti potrebno odmaranje tijesta u trajanju od nekoliko sati
što je i bio povod objavi recepta upravo zadnji dan za pečenje slatkog
blagdanskog kruha. Osim toga predivan miris aroma širit će se domom i na
Uskrsno jutro.
Mini
Pince/Sirnice izgledaju kao mala slatka peciva, prigodna su također za poklon
dječici pa i odraslima. Od ove količine tijesta dobila sam 12 mini
Pinca/Sirnica. Recept također možete iskoristiti za pripremu jedne Pince.
Sastojci:
1 suhi kvasac
150 ml mlijeka
2 žlice rakije ili ruma
100 ml kiselog vrhnja
2 jaja
1 limun – naribana korica
1 žumanjak
1 žličica vode
Priprema:
Grožđice
namočiti u rakiji ili rumu.
U
posudi pomiješati brašno, Dr. Oetker mješavinu aroma za Pincu/Sirnicu, instant
kvasac i naribanu koricu limuna. Dodati sve ostale sastojke: šećer, omekšali
maslac, jaja, kiselo vrhnje i mlako mlijeko te dobro izmijesiti tijesto. Pred
kraj dodati ocijeđene grožđice, dobro premijesiti pa ostaviti 45-50 minuta da naraste na toplom.
Premijesiti
tijesto još jednom. Oblikovati valjak pa ga odrezati na 12 jednakih dijelova.
Svaki dio zatim u ruci oblikovati u malu lopticu (nepravilne spojeve tijesta
staviti s donje strane). Loptice slagati na papir za lim od pećnice prekriven
papirom za pečenje u tri reda po četiri loptice. Pokriti i ostaviti da odmore
na toplom još 20-tak minuta.
Uključiti
pećnicu da se ugrije na 180
st .C.
Lopticama na vrhu napraviti dva
reza škarama u križ. Prije stavljanja u pećnicu premazati ih žumanjkom
razmućenim sa žlicom vode.
Peći
ih 30 min na 180 st .
C.
Pogledajte
više o raznim tradicionalnim dodacima za kolače ovdje!