Lignje
iz pećnice
5
žlica maslinovog ulja
1
žličica soli
papar,
peršin, vegeta
100
ml vina
Krem
juha:
750
ml hladne vode
1
vrećica Podravkine krem juhe od zelenih i bijelih šparoga
Priprema:
Očistite krumpir i narežite na fete. Lignje
očistite, operite i narežite na šire kolutiće. U zdjelu (ili odmah u tepsiju)
stavite krumpir i lignje, začinite sa soli, paprom, peršinom i vegetom.
Poprskajte maslinovim uljem pa sve dobro promiješajte i preselite u širu
tepsiju veličine cca 25 x 35
cm kako bi se u tanjem sloju sve lakše ispeklo. Pokrijte
aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C.
Nakon pola sata maknite foliju i poprskajte s vinom pa vratite na preostalih
pola sata u pećnicu ali sada nepokriveno. Ukupno pecite sat vremena, a gotovo
jelo poslužite uz omiljenu salatu i čašu piva ili vina ;)
Nakon
što lignje poprskate vinom krenite u pripremu krem juhe: sadržaj vrećice uspite
u hladnu vodu, miješajte pjenjačom dok juha ne zavri, a zatim kuhajte na
laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Ova juha je spoj punog kremastog okusa s komadićima zelene i bijele šparoge te
aromatičnog vlasca. Baš me fino okrijepila nakon što sam u vrijeme pripreme
jela paralelno odradila 45 minuta brzog čišćenja doma J. Ukućani su
zadovoljno mazili svoje trbuščiće, dogovor je pao… isti objed pripremamo i na
Badnjak!
Nema komentara:
Objavi komentar