Imam neke svoje trikove kod pripreme jela pa primjerice dijelove mesa koje djeca baš ne vole, poham ili napravim u saftu. Ovog puta imala sam svinjski file koji sam željela učiniti količinski "većim" pa sam ga punila šunkom i sirom. Tako napunjenog možete odmah pržiti jer je meso mekano pa će biti brzo gotovo ili ga uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice zatim pohajte - rezultat će biti nalik na cordon-bleu.
Sastojci:
600 g svinjskog filea (ombola)
200 g gaude ili podravca
150 g šunke
3 srednja jaja
sol, papar
100 g brašna
200 g krušnih mrvica
300 ml ulja
- čačkalice
Priprema:
Svaku fetu svinjskog filea razrežite i otvorite. Eventualnu masnoću s ruba maknite. Istucite ga malo čekićem za meso pa nadjenite šunkom i sirom. Preklopite i pričvrstite suprotne krajeve čačkalicom.
Kad ste svaki komad svinjskog filea napunili, pripremite brašno i krušne mrvice. Jaja razmutite s malo soli, papra i po želji žličicom mješavine suhih začina (vegete). Uvaljajte svaki komad punjenog filea u brašno, zatim u razmućena jaja te na kraju u krušne mrvice.
Recept u slici |
Pržite na laganoj vatri s obje strane do zlatno-smeđe boje. Izvadite na ubrus kako bi uklonili eventualne kapljice ulja pa servirajte uz prilog po želji.
Estupenda receta. Tomo nota de ella.
OdgovoriIzbrišiAcabo de hacerme seguidora tuya y me quedo por aquí, si te viene de gusto te pasas por mi blog.
Un abrazo.
Gracias querido, voy a mirar a lo que hay en tu blog.
IzbrišiSaludos!
Mmm njam mada bih više volela da bude u rerni
OdgovoriIzbrišiIdući put ćemo u rernu ;)
Izbriši:)) njam
Izbriši