Stranice

26. siječnja 2015.

Punjeni svinjski file ili svinjski cordon bleu

Vikendom kad kad ručamo svi zajedno, obavezno moram pripremiti nešto zasitno :)
Imam neke svoje trikove kod pripreme jela pa primjerice dijelove mesa koje djeca baš ne vole, poham ili napravim u saftu. Ovog puta imala sam svinjski file koji sam željela učiniti količinski "većim" pa sam ga punila šunkom i sirom. Tako napunjenog možete odmah pržiti jer je meso mekano pa će biti brzo gotovo ili ga uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice zatim pohajte - rezultat će biti nalik na cordon-bleu.


Recept



Sastojci:

600 g svinjskog filea (ombola)
200 g gaude ili podravca
150 g šunke 
3 srednja jaja
sol, papar
100 g brašna
200 g krušnih mrvica
300 ml ulja
- čačkalice



Priprema:

Svaku fetu svinjskog filea razrežite i otvorite. Eventualnu masnoću s ruba maknite. Istucite ga malo čekićem za meso pa nadjenite šunkom i sirom. Preklopite i pričvrstite suprotne krajeve čačkalicom.

Kad ste svaki komad svinjskog filea napunili, pripremite brašno i krušne mrvice. Jaja razmutite s malo soli, papra i po želji žličicom mješavine suhih začina (vegete). Uvaljajte svaki komad punjenog filea u brašno, zatim u razmućena jaja te na kraju u krušne mrvice.

Recept u slici

Pržite na laganoj vatri s obje strane do zlatno-smeđe boje. Izvadite na ubrus kako bi uklonili eventualne kapljice ulja pa servirajte uz prilog po želji.


Broj komentara: 5:

  1. Estupenda receta. Tomo nota de ella.
    Acabo de hacerme seguidora tuya y me quedo por aquí, si te viene de gusto te pasas por mi blog.
    Un abrazo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gracias querido, voy a mirar a lo que hay en tu blog.
      Saludos!

      Izbriši
  2. Mmm njam mada bih više volela da bude u rerni

    OdgovoriIzbriši