Stranice

7. veljače 2015.

Ovo nije tiramisu

Prije nekoliko dana planirala sam pripremiti kolač za jednu dragu osobu. Plan mi je bio raditi tortu-kolač po receptu Crnac u bijelom. Kad je već biskvit bio pečen shvatila sam da nemam slatko vrhnje, bilo je kasno uvečer pa sam mislila idući dan dovršiti. Biskvit sam odrezala stavila jedan na drugi i zamotala u papir za pečenje na kojem se pekao. Nažalost ili na sreću sutradan nisam stigla pa sam ga nafilala tek treći dan i to kremom od slatkog vrhnja i mascarponea, Biskvit je bio sočan, stopio se s kremom te je nakon par sati provedenih u hladnjaku kolač podsjećao na tiramisu. Smazali smo ga s užitkom :)



Recept ću upisati kako bi me podsjetio na ovu savršenu kombinaciju okusa :)


1. veljače 2015.

Zvijezda s nutellom

Redovito nailazim na slike zvijezde s nutellom, već pomalo znatiželjna odlučila sam ju pripremiti. Naizgled komplicirano, moram priznati da mi je izrada ove zvijezde bila zaista jednostavna. Jako nam se svidjela, osim oduševljenja izgledom bilo je i uzvika "Ovo je baš dobro!" i "Ovo je nešto mekano!" Odabrala sam tijesto nalik onom za buhtle pa ću upisati koje sam sastojke koristila jer dobre stvari treba ponavljati :)


Recept za zvijezdu s nutellom: