Možda je nekom žao lungić trošiti za tjesteninu, ali ako slučajno ostane nekoliko fetica nakon ovakve pripreme i bar malo safta evo obroka bar za jednu ili dvije osobe :)
Stigla s mora, svi već ručali, ostalo od ručka tek toliko da otvori apetit...
Hm, od kad sam radila zapečene školjke sa sirom ostalo je školjkica taman za tanjur i nikako da ih potrošim, a sad je prava prilika ;). Skuhala tjesteninu, ocijedila i odmah vruču ubacila u hladnan saft i meso, dobro promiješala i voila !! Famozno !!
Uz cijelu količinu lungića u saftu od vina može se pripremiti minimalno 30 dag tjestenine po želji.
Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
Stranice
▼
27. srpnja 2010.
24. srpnja 2010.
Kolač na metre - rebrasta verzija :)
Davno sam kupila dva kalupa za srneći hrbat planirajući napraviti kolač na metre u rebrastoj verziji. Najviše ga volim raditi ovako, ali ovog sam puta odlučila isprobati i rebrastu verziju po receptu drage Ariane iz Rijeke.
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
prstohvat soli
25 dkg šećera
2 dcl vode
2 dcl ulja
25 dkg oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Krema:
1/2 l mlijeka
25 dkg maslaca
25 dkg šećera u prahu
5,5 velikih žlica oštrog brašna
1 velika žlica ruma
Priprema
Biskvit:
Bjelanjke izmiksati sa par zrna soli u čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer dobro izraditi mikserom, zatim dodati vodu i ulje te na kraju oštro brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiksati i u to dodati cvrsti snijeg od bjelanjaka.
Pola smjese uliti u jedan rebrasti kalup, a u drugu polovinu dodati kakao pa izliti u drugi rebrasti kalup.
Kalupe staviti istovremeno u pećnicu na 180°C na oko 30 minuta.
Krema:
Brašno razmutiti sa hladnim mlijekom tako da nema grudica i skuhati u mlijeku. U ohlađenu kremu dodati pjenasto razrađeni maslac sa šećerom u prahu i žlicom ruma.
Slaganje kolaca:
Oba biskvita razrezati na šnite debljine rebra kalupa te ih naizmjence filati kremom (crni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema..)
Ostatkom kreme premazati vanjski dio kolaca.
Rezati koso :)
Da li netko ima prijedlog kako još napraviti kolač na metre ??
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
prstohvat soli
25 dkg šećera
2 dcl vode
2 dcl ulja
25 dkg oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Krema:
1/2 l mlijeka
25 dkg maslaca
25 dkg šećera u prahu
5,5 velikih žlica oštrog brašna
1 velika žlica ruma
Priprema
Biskvit:
Bjelanjke izmiksati sa par zrna soli u čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer dobro izraditi mikserom, zatim dodati vodu i ulje te na kraju oštro brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiksati i u to dodati cvrsti snijeg od bjelanjaka.
Pola smjese uliti u jedan rebrasti kalup, a u drugu polovinu dodati kakao pa izliti u drugi rebrasti kalup.
Kalupe staviti istovremeno u pećnicu na 180°C na oko 30 minuta.
Krema:
Brašno razmutiti sa hladnim mlijekom tako da nema grudica i skuhati u mlijeku. U ohlađenu kremu dodati pjenasto razrađeni maslac sa šećerom u prahu i žlicom ruma.
Slaganje kolaca:
Oba biskvita razrezati na šnite debljine rebra kalupa te ih naizmjence filati kremom (crni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema..)
Ostatkom kreme premazati vanjski dio kolaca.
Rezati koso :)
Da li netko ima prijedlog kako još napraviti kolač na metre ??
3. srpnja 2010.
Margerite
Prošlog sam vikenda ispekla 10 kg miješanih suhih kolačića: breskvica, davidovih rolnica i ovih margerita.
Nije mi ostalo ništa osim par komada i ovih nekoliko margerita koje sam ostavila za slikanje jer su mi bile jako simpatične :)
Nisam ih radila po receptu koji imam za margerite nego po receptu za sasvim obične keksiće jer taj recept zaista najviše volim.
Naravno margerite sam i pošećerila ;)
Nije mi ostalo ništa osim par komada i ovih nekoliko margerita koje sam ostavila za slikanje jer su mi bile jako simpatične :)
Nisam ih radila po receptu koji imam za margerite nego po receptu za sasvim obične keksiće jer taj recept zaista najviše volim.
Naravno margerite sam i pošećerila ;)