Konačno možemo uživati u toplom sunčanom vremenu te širokom izboru voća.
Tom je prigodom Dr.Oetker svoju liniju dodataka za kolače upotpunio još jednim proizvodom: svijetlim i crvenim Preljevom za torte Fix. Preljevi se pripremaju jednostavno i brzo, što odgovara suvremenom tempu života, s vrućom vodom u samo pola minute, bez grudica i bez kuhanja. Idealni su za ukrašavanje i obogaćivanje voćnih kolača i torti.
Moj prvi odabir za isprobavanje je šumsko voće i Preljev za torte Fix crveni.
Sastojci:
500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća
500 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 instant želatina
250 ml vode
400 g piškota
400 g piškota
Priprema:
Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.
Obruč za tortu (26 cm ) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.
U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
Šumsko voće ocijediti.
Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g ) te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.
Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom metlicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.
Skinuti obruč s folijom pa poslužiti :)
Način rezanja torte: uroniti tanki duži nož u vruću vodu, napraviti rez u jednom potezu, obrisati nož ubrusom – postupak ponavljati prilikom svakog reza.