O blogu

Moje ime je Snježana Cetina i autorica sam bloga "Recepti iz moje bilježnice" - ovo je moj hobi, inače radim kao knjigovođa.

Mislim da većina zna za moj nadimak Masatera - za one koji još ne znaju to je anagram imena moje djece: Mate (skraćeno od Matija) i Sara. Blog sa receptima počela sam pisati upravo zbog moje djece. Shvatila sam da ću pisanjem bloga s receptima jela i kolača koje sam pripremala svojoj djeci, omogućiti da im oni budu dostupni i kad se osamostale i odsele, bilo da su u istom gradu ili u sasvim drugoj državi.Na blogu se nalaze recepti iz moje bilježnice u koju ih upisujem gotovo 30 godina, te drugi recepti koje sam isprobala. Upisani su onako kako sam ih ja radila, a recepti koje sam isprobala s obveznim linkom na originalni recept. Imajući razumijevanja za mlade domaćice, većinu recepata sam napisala detaljno, s dodatnim uputama za pripremu jela ili slastice. To se pokazalo vrlo korisnim jer mi se domaćice često jave i zahvale na pomoći.
 
Od rođenja živim u Puli, prvi kolač ispekla sam s 14 godina. Obožavala sam vrlo jednostavnu roladu sa šlagom koju mi je do tada radila pokojna teta Nada koja je bila pravi maher za kolače. Na blogu se recept nalazi pod nazivom Rolada tete Nade. Kasnije sam sve više proučavala recepte, kupovala časopise i knjige s receptima i isprobavala svaki vikend drugi kolač. Svaki sam rođendan obilježila drugom tortom i to koliko je moguće kompliciranijom. Kako mi je rođendan 2.1. morala sam peći tortu 1.1.navečer nakon posjeta rodbini.. tu je uskakao tata koji mi je u kasnim večernjim satima pravio društvo i miješao kreme da se brže ohlade. Uglavnom sam ja  kući bila zadužena za kolače, a palačinke, štrudle, kruh i pince radila je mama... da, priznajem, do udaje nisam nikad radila palačinke, jednostavno nije mi bilo zanimljivo tako nešto jednostavno peći. Imam ja još nekoliko anegdota vezanih za pečenje..

Obožavam domaći kruh, dok sam bila trudna redovito su mi susjede na selu kod svekrve donosile komad toplog domaćeg kruha. Kao dijete baka me puštala da mijesim kruh njom, uvijek mi je govorila da ga treba dobro izmijesiti i ja sam joj onda šakama mijesila tijesto dok je ona odmarala svoje umorne ruke. Pratila sam kako ga rola i sprema za pečenje, a često mi je od komadića tijesta radila "ptičice" koje su onda bile rezervirane samo za mene.

2007.g.sasvim slučajno zalutala sam na Coolinariku, ali ne na recepte nego na forum o dijetama :) Ljudi moji pa što ću ja tamo kad volim papati?? Brzo sam shvatila da tu ima nečeg puno zanimljivijeg ;) I tako mic po mic, prve slike kolača mutne i loše pa kontakti sa nekoliko članica sa Coolinarike i počeli sam sa prvim receptima a nakon godinu i po i blogom, točnije 18.01.2009.g.


Kao i u svakodnevnom životu tako i na Internetu naiđemo na lijepe, ponekad i loše dane, no ipak još uvijek prevladava ono lijepo.. Trud, davanje savjeta i pomoći u isprobavanju recepta donijelo mi je titulu Cool-chef Coolinarike za Rujan 2011.g., poziv na rođendan Coolinarike, upoznavanje i druženje sa ostalim članicama nezaboravno je iskustvo :) Uslijedio je poziv za sudjelovanje na natjecanju Masterchef II sezone što nisam prihvatila zbog nemogućnosti odlaska na duže vrijeme iz sredine, no prihvatila sam poziv za sudjelovanje u počasnom žiriju Masterchefa prilikom Podravkinog domaćinstva i zaista to su mi bili najbolji dani godišnjeg u cijeloj 2012.godini.

Najveći mi je užitak kad ukućani naročito djeca uživaju u spremljenom jelu ili slastici, volim kad im miris iz kuhinje prodre kroz ključanicu i dovuče ih da provire iz sobe i pitaju što se to sprema :) Volim kad netko jede i u tome uživa. 


Moj mail je: cetinaorama@gmail.com, slobodno se javite kad negdje zapne ;)

Uživajte !!

Vaša Masatera :)

Broj komentara: 7:

 1. Hvala na odličnim receptima i jasnim uputama!

  OdgovoriIzbriši
 2. danas sam otkila vaš blog i odmah našla materijala za sebe.hvala vam!želim svako dobro,uglavnom čestitke!!!!!!!!! .

  OdgovoriIzbriši
 3. danas sam naišla na vaš blog.hvala vam na krasnim receptima -ima tu puno divnih receptića i objašnjenja!!!!!!!!!!!!

  OdgovoriIzbriši
 4. Draga Masatera,

  Na coolinarici sam uvijek birala tvoje recepte, jer su bili garantovani dobri! I sad evo dobih sliku krempite od prijateljice -naravno pravljena po tvom receptu! Ovaj blog tek sad otkrih I stvarno sam odusevljena! Jedva cekam da imam malo vremena pa da sve prelistam!
  Sve najbolje od srca I hvala sto dijelite vase fenomenalne recepte online,

  Ceca, New York

  OdgovoriIzbriši
 5. Vi ste "kraljica"

  OdgovoriIzbriši
 6. stvarno si extrica jaoo neverujemm!!!najj si...hehehe...

  OdgovoriIzbriši