13. lipnja 2009.

Sladoled od jagode

Sladoledomanija se nastavlja...

Kako sam i obećala, nastavljam seriju isprobavanja novih okusa sladoleda :)



Sastojci

5 bjelanjaka
10 žlica kristal šecera
5 žumanjka
5 dl slatkog vrhnja
2 vanilin šecera
100 g nasjeckanih jagoda - svježih ili iz konzerve
10 ml ili 2 pune žlicice arome od jagode



Priprema

Istuci bjelanjke u cvrsti snijeg dodavajuci žlicu po žlicu šecera. U snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.

U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih
ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izraden, neka bude cvrst ali kremasto cvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.

Na kraju staviti aromu jagode, paziti da se dobro izmiješa tako da bude jednolicna boja na vrhu i na dnu zdjele.

Staviti u plasticnu posudu i odmah u zamrzivac.

Jagoda i stracciatella zajedno :)

Broj komentara: 6:

  1. Prekrasen e! A kade sa jagodite? :-0

    Sega ako napravis i Tiramisu sladoled i idvam u Pula! Kisses!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam imala jagode. Stavila sam aromu jagoda - koncentrat.
    Maria, pogađaš moju želju :)
    I ja volim tiramisu! Planiram napraviti još sladoled od kokosa i tiramisu koji ostavljam za kraj :)
    Planiraj putovanje do Pule :)

    OdgovoriIzbriši
  3. :-))) ajde chakam novite sladoledi s netaprenie!

    OdgovoriIzbriši
  4. Opet novi okus sladoleda, pa to je fantasticno. Stvarno svaka cast!

    OdgovoriIzbriši