Sladoledomanija se nastavlja...
Kako sam i obećala, nastavljam seriju isprobavanja novih okusa sladoleda :)
Sastojci
5 bjelanjaka
10 žlica kristal šecera
5 žumanjka
5 dl slatkog vrhnja
2 vanilin šecera
100 g nasjeckanih jagoda - svježih ili iz konzerve
10 ml ili 2 pune žlicice arome od jagode
Priprema
Istuci bjelanjke u cvrsti snijeg dodavajuci žlicu po žlicu šecera. U snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.
U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih
ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izraden, neka bude cvrst ali kremasto cvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.
Na kraju staviti aromu jagode, paziti da se dobro izmiješa tako da bude jednolicna boja na vrhu i na dnu zdjele.
Staviti u plasticnu posudu i odmah u zamrzivac.
Jagoda i stracciatella zajedno :)
Prekrasen e! A kade sa jagodite? :-0
OdgovoriIzbrišiSega ako napravis i Tiramisu sladoled i idvam u Pula! Kisses!
Nisam imala jagode. Stavila sam aromu jagoda - koncentrat.
OdgovoriIzbrišiMaria, pogađaš moju želju :)
I ja volim tiramisu! Planiram napraviti još sladoled od kokosa i tiramisu koji ostavljam za kraj :)
Planiraj putovanje do Pule :)
:-))) ajde chakam novite sladoledi s netaprenie!
OdgovoriIzbrišiOpet novi okus sladoleda, pa to je fantasticno. Stvarno svaka cast!
OdgovoriIzbrišiHvala Mary i jubistacha!
OdgovoriIzbriši