Omiljen brzinski ručak za mnoge zaposlene domaćice.
Sastojci:
50 dag rezanaca, špageta ili druge tijestenine
4 dl vrhnja za kuhanje
2 dl kiselog vrhnja
25 dag pancete ili pršuta
25 dag gaude ili nekog drugog topivog sira
2 jaja
1 žumanjak
sol
Priprema:
Rezance ili tjesteninu po vlasitom izboru skuhati i procijediti. Za vrijeme dok se tijestenina kuha, popržiti nasjeckanu pancetu (ili pršut) u većoj tavi.
Dobro izmiješati vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaja i žumanjce pa preliti preko popržene pancete. Promiješati i pustiti par minuta da kuha, a za to vrijeme naribati gaudu, dodati u vrhnje i kuhati još dok se sir otopi.
Na kraju dodati tjesteninu, dobro izmiješati pa poslužiti.
Sol dodati prema potrebi, ovisno o vrsti pancete.
Po želji se može dodati sjeckanog peršina ili origano.
Obozavam je. Super izgleda :))
OdgovoriIzbrišiImaš prvao, brzinsko jelo, ali više nego odlično! Jednostavno i lako, uz još samo neku malu juhu i zelenu saltu, tko može imati bolji ručak?
OdgovoriIzbrišinisam nikada radila carbonaru kod kuće. uvijek nekako zaboravim na nju..
OdgovoriIzbrišihvala za recept i ideju
Obožavam carbonaru, baš kako kažeš, kad mi treba nešto na brzinu, a sastojke obično imam sve.
OdgovoriIzbrišiJedino što ja nikad ne stavljam vrhnje.
Pašta uvijek i u svim oblicima, sa svim umacima. I Carbonara je zakon, jedna od najboljih.
OdgovoriIzbrišiUkusno i brzo. Često kada mi se žuri pravim carbonaru čak su je i moji sinovi naučili pravit. Za razliku od tvoje ne stavljam gaudu (stavim parmezan) ni kiselo vrhnje. Ali, sve su to varijacije na temu!
OdgovoriIzbrišiBaš je fino!
OdgovoriIzbriši4 dcl vrhnja? previše!
OdgovoriIzbrišiovo nije carbonara.
OdgovoriIzbrišisiguran sam da je fino, al to ne može ni u istu rečenicu s carbonarom.
sorry.
Hvala, ne stignem pregledati stare recepte, definitivno treba novi recept na ovu temu ;)
Izbriši