15. ožujka 2010.

Prženi krumpir sa pancetom

Brzi, jednostavno, fino, mirišljavo :)



Sastojci:
2 žlice masti (maslaca ili ulja)
10 dag pancete
1 kg krumpira
1 žlicica soli
po želji još luk, cešnjak ili peršin



Priprema:

Krumpir skuhati, paziti da se ne prekuha. Ostaviti ga da se dobro ohladi, najbolje preko noci.

Pancetu narezati na trakice.



U široj teflonskoj tavi otopiti masnocu te popržiti pancetu dok ne postane staklasta. Za to vrijeme ocistiti krumpir i narezati na ploške te dodati panceti.



Pržiti na jakoj vatri dok krumpir na dnu ne poprimi zlatnu boju, zatim okrenuti malo posoliti i pržiti na drugoj strani po želji, a najbolje je dok ploškice krumpira ne postanu hrskave.

Poslužiti toplo.

Broj komentara: 8:

  1. Ovo izglejda super vkusno! Kako si draga moja?
    Kisses :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I stvarno jeste tako: brzo i fino i još mirišljivo! Odlična ideja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Maria dobro sam, ali stalno u nekoj žurbi. Kad dođe ljeto bit ću više tu :) Kiss !!

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo je odlično, a i slike su odlične

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš fino. Toga bih se dobrano najela, ali stvarno moram na dijetu!

    OdgovoriIzbriši
  6. jednostavno, a preukusno. Šta drugo da se kaže. :)
    Ja sam barem uvek za ovakve recepte.

    OdgovoriIzbriši
  7. jako volim ove brze , jednostavne a tako dobre stvari. Ovaj krumpir mi miriši do ovdje, izgleda izvrsno, super je !!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Fino i konketno, nešto od onog što rado spremam, nešto za svaki dan dobro, zasitno, ukusno.

    OdgovoriIzbriši