Torta je nalik na Labuđe jezero uz male izmjene zbog druge veličine i dekoracije.
Sastojci
Cokoladno-nutelasti biskvit
9 srednjih jaja
30 dag šecera
4 jušne žlice ulja
4 jušne žlice vode
2 jušne žlice nutelle
30 dag brašna
3 jušne žlice kakaa (razom pune)
1 prašak za pecivo
Bijela krema
5 dl mlijeka
1 puding od vanilije
4 jušne žlice šecera
2 vanilin šecera
4 lista želatine
5 dl slatkog vrhnja
Vanilin krema za dekoraciju:
4,5 dl mlijeka
6 punih jušnih žlica oštrog brašna
10 dag kristal šecera
2 vanilin šećera
25 dag omekšalog margarina
10 dag šecera u prahu
Glazura
10 dag cokolade za kuhanje
5-7 dag margarina
1 žlica ulja
2 žlice mlijeka
i još po želji čokoladne ili šarene mrvice
Priprema
Biskvit
Žutanjke i pola kolicine šecera pjenasto umutiti, dodati vodu, žlicu po žlicu pa ulje. Zatim dotati nutellu, dobro izmiksati pa dodavati brašno izmiješano sa pecilnim praškom i prosijanim kakaom. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka umucen sa pola kolicine šecera.
Lim veličine 25 x 35 cm obložiti papirom za pečenje i staviti peci tijesto na 180 st.C oko 40 min. Pecen lagano posuti prstohvatom glatkog brašna te nakon desetak minuta izvaditi iz kalupa i ohladiti. Ohladen prerezati dva puta da bi dobili tri kore.
Bijela krema
Namociti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta, odnosno dok se kuha puding. U mlijeku zakuhati puding, šecer i vanilin šecer, kad je kuhano maknuti sa vatre i dodati ocijedenu želatinu list po list i neprestano miješati da se želatina otopi. Puding ohladiti povremeno miješajuci da se ne stvori korica. Cvrsto istuci slatko vrhnje i dodati u ohladeni puding.
Vanilin krema za dekoraciju
Posudu u kojoj cemo kuhati puding treba isprati hladnom vodom. U mlijeko razmutiti šecer, vanilin šećer i brašno. Staviti kuhati uz povremeno miješanje. Kad je vec dosta toplo, miješati energicnije dok zakuha kako bi krema bila glatka. (Ovo možete uraditi i na klasican nacin: umutiti sve sastojke u malo mlijeka, ostatak mlijeka zakuhati pa dodati smjesu .. ).
Kad je kuhano, poravnati površinu i premazati sa kockicom margarina - tako nece nastati kora i ne treba uopce miješati dok se potpuno ne ohladi. Margarin i šecer dobro izraditi da postane pjenasto pa dodati ohladenu kuhanu kremu koju prije samog dodavanja treba dobro razraditi mikserom.
Slaganje
Kore po želji poprskati (mješavinom: 2 dl vode, 1 žlica šecera i 1 žlica ruma) i filovati bijelom kremom.
Vanilin kremom obložiti vanjski dio torte te napraviti na vrhu vijenac po rubu torte.
Za glazuru otopiti sastojke ali na tihoj vatri i samo do pola pa maknuti s vatre i miješati dok ne nastane jednolicna smjesa te ju sipati na tortu od sredine prema krajevima - spiralno i na kraju tortu lagano naginjati na sve strane kako bi glazura sama doprla do vijenca torte.
Ukrasiti po želji preostalim dijelom vanilin kreme.
Predivna dječja "tortica"..:)..i sama smišljam što bih sinu za 2. rođendan koji se brzo približava..Ovo je odlična ideja..
OdgovoriIzbrišiOvo je bila naručena torta, žena je nabrojala koje joj sin crtiće gleda i ostavila mi da odaberem što mi je lakše napraviti. Na google se uglavnom mogu naći skice za popularne likove, odaberi neki kojeg ti sin jako voli i eto mu iznenađenja :)
OdgovoriIzbrišiEh, draga moja kao i do sada skidam kapu! Prekrasna torta (nije tortica) i još lijepo ukrašena!
OdgovoriIzbrišiKrasno si je napravila. Sigurno će amli slavljenik i njegovi mali gosti biti oduševljeni izgledom torte, a svi će sigurno uživati u bogatom i finom okusu. Ko bi mogao odoljeti čokoladnoj torti?
OdgovoriIzbrišiDraga Masatera, very nice looking cake! To bad I can't see the inside part...but I know taste excellent!
OdgovoriIzbrišiCompliments! XO
very nice the cake!
OdgovoriIzbrišikako je krasna........ajme svaka čast
OdgovoriIzbrišiodlična torta !! i sastojcima, i izgledom, super si je ukrasila , meni se jako sviđa !!
OdgovoriIzbrišiKod tebe se samo fine tortice prave, a ja padam na to kad vidim ovako lepu glazuru...;)))
OdgovoriIzbrišiBen 10
OdgovoriIzbrišiizgleda odlično
dobar odmor.
Mnogo krasiva torta! Bravo! Hristos Voskrese!
OdgovoriIzbrišiuna vera bellezza!!!
OdgovoriIzbrišiellerine saglik
OdgovoriIzbrišicok guzellll
www.yenitadlar.blogcu.com