7. ožujka 2010.

Mikro džepići sa sirom

Sasvim mali…. ali rađeni od svinjskog lungića i ne mogu biti veliki ;)



Sastojci

1 svinjski lungic (cca 50 dag)
10 dag tilzita ili gaude
1 mala glavica luka
3 cena cešnjaka
peršin
3 žlice masnoce
sol
papar
1 žlica vegete
2 dl bijelog vina
3 žlice pasirane rajcice (po želji)



Priprema:

Svinski lungic ocistiti od bijele kožice i narezati na fete debljine 1,5 cm.

Svakoj feti oštrim nožem vodoravno napraviti džepic.

Sir narezati na ploškice velicine 2×2 cm.

U svaki džep staviti po jednu ploškicu sira i zatvoriti cackalicom.



Luk sitno nasjeckati i staviti na malo masnoce da se kratko prodinsta.
Na luk staviti pržiti džepice. Dodati sitno sjeckani cešnjak i pešin zatim sol, papar i vegetu. Pržiti sa svake strane po 8-10 minuta, te podlijevati vinom.
Na kraju po želji dodati pasiranu rajcicu.

Prije samog posluživanja povaditi cackalice .



Kako je lungic najmekše meso, može se dogoditi da izade nešto sira kroz pore pa ce biti popržen u saftu zato je potrebno poslužiti jelo dok je još vruce.

Broj komentara: 9:

  1. Ovo je tako dobro... Lungić i plus ovi dodaci obećavaju ukusan obrok!

    OdgovoriIzbriši
  2. kako ja volim ovakve stvari:)) odlicno ti je ovo!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična ideja,svaka čast, ovo ću isprobati definitvno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Masatera, these pork cheese pockets looks very delicious and that sauce..yummm ; thank you for visiting my blog and comment on my 600th post; it was very nice of you!
    XO

    OdgovoriIzbriši
  5. odlično pripremljeno ! Lungić , sir, ...ostali dodaci, ..., jako dobro !!

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh, kako ovo izgleda saftano i dobro!;)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Masatera hvala!
    Made ovaj recept je pokušao i SUUUUUUUUUUUUUUPER postati ukusno!
    Pozdrav iz Austrije
    Laura S.

    OdgovoriIzbriši