Sastojci:
500 g liganja
1500 g krumpira
100 ml ulja
sol
2 žlice vegete
peršin
3 lovorova lista
grančica ružmarina
papir za pečenje
200 ml bijelog vina
Priprema:
Očistiti lignje i krumpir. Krumpir odrezati na veće ploške.
Tepsiju veličine cca 25 x 35 cm obložiti papirom za pečenje zato da bi bili sigurni da se krumpir neće zalijepiti za nju zbog malog dodavanja ulja.
Na papir za pečenje složiti krumpir, posoliti ga i začiniti sa žlicom vegete. Dodati ulje i dobro ga promiješati.
na krumpir dodati lignje, malo ih posoliti s gornje strane i dodati drugu žlicu vegete. Umetnuti listove lovora i ružmarin te staviti peći u pećnicu zagrijanu na 200 st.C.
Nakon pola sata pečenja, izvaditi tepsiju, lagano promiješati, preliti vinom i vratiti u pećnicu još pola sata da se lignje dobro zapeku što će im dati okus sličan pečenim lignjama na roštilju.
Ako želite okus liganja kao pod pekom, pecite ih pokrivene, a vino dodajte 10 minuta prije kraja pečenja i dovršite ih peći otkrivene.
Obožavam lignje na sve načine, pogotovo iz pećnice, još ako su punjene, mojoj sreći nema kraja :)
OdgovoriIzbrišii ja spreman na isti način!
OdgovoriIzbrišiobožavam lignje!!
I ja ih spremam ovako, ali gotovo identično i recept je fenomenalan. Lagan za pripremu, a vino..........mmmmmmmmmmmmmm
OdgovoriIzbrišiNisam ih niakd spremala u rerni...ne znam ni aj zasto.Eto sad cu probati.Hvala na link za tvoj drugi blog.Zaviricu;)
OdgovoriIzbrišiNe bi vjerovala, ali nisam nikad spremala lignje na ovakav način.. Uvik ih frigam jer ih muž samo tako voli.. Mislim da bi ga mogla jedan dan iznenaditi s ovim.. Ugodno ili neugodno, to ćemo još vidjeti :)
OdgovoriIzbrišiJa volim lignje na sve načine... :) Ovo je baš jednostavno i fino! :)
OdgovoriIzbrišiPredivno jelo, obožavam lignje pripremljene baš na ovakav način!Fenomenalno...
OdgovoriIzbrišiovo je prvo za probu :)
OdgovoriIzbriši