24. srpnja 2011.

Lignje iz pećnice

Mislim da je ovo najjednostavniji recept za lignje ako uzmemo u obzir namirnice, količinu potrošenog ulja, prskanje i slično.


Sastojci:

500 g liganja
1500 g krumpira
100 ml ulja
sol
2 žlice vegete
peršin
3 lovorova lista
grančica ružmarina
papir za pečenje
200 ml bijelog vina


Priprema:

Očistiti lignje i krumpir. Krumpir odrezati na veće ploške.

Tepsiju veličine cca 25 x 35 cm obložiti papirom za pečenje zato da bi bili sigurni da se krumpir neće zalijepiti za nju zbog malog dodavanja ulja.


Na papir za pečenje složiti krumpir, posoliti ga i začiniti sa žlicom vegete. Dodati ulje i dobro ga promiješati.

na krumpir dodati lignje, malo ih posoliti s gornje strane i dodati drugu žlicu vegete. Umetnuti listove lovora i ružmarin te staviti peći u pećnicu zagrijanu na 200 st.C.

Nakon pola sata pečenja, izvaditi tepsiju, lagano promiješati, preliti vinom i vratiti u pećnicu još pola sata da se lignje dobro zapeku što će im dati okus sličan pečenim lignjama na roštilju.


Ako želite okus liganja kao pod pekom, pecite ih pokrivene, a vino dodajte 10 minuta prije kraja pečenja i dovršite ih peći otkrivene.

Broj komentara: 8:

  1. Obožavam lignje na sve načine, pogotovo iz pećnice, još ako su punjene, mojoj sreći nema kraja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. i ja spreman na isti način!
    obožavam lignje!!

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja ih spremam ovako, ali gotovo identično i recept je fenomenalan. Lagan za pripremu, a vino..........mmmmmmmmmmmmmm

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam ih niakd spremala u rerni...ne znam ni aj zasto.Eto sad cu probati.Hvala na link za tvoj drugi blog.Zaviricu;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne bi vjerovala, ali nisam nikad spremala lignje na ovakav način.. Uvik ih frigam jer ih muž samo tako voli.. Mislim da bi ga mogla jedan dan iznenaditi s ovim.. Ugodno ili neugodno, to ćemo još vidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja volim lignje na sve načine... :) Ovo je baš jednostavno i fino! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivno jelo, obožavam lignje pripremljene baš na ovakav način!Fenomenalno...

    OdgovoriIzbriši