7. listopada 2012.

Lisnati paketići s jabukama


Nedavno sam kupila novi kalup za raviole, odmah sam ga isprobala u slatkoj verziji. Prvu turu pripremljenu od 500 g lisnatoga odnijela sam u goste, a drugi dan sve ponovila i odmah ih je mm sve potamanio :)
 
Zaista su jednostavni za izradu, brzo su gotovi, dođe ih dvije tepsije odnosno puna zdjela gotovih paketića uz minimalan trošak i trud.

 

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta

 

Smjesa za punjenje:

250 g jabuka (dvije manje jabuke)

2 žlice mljevenih oraha

2 žlice šećera

1 žlica grožđica

pola žličice cimeta

 

Ostalo:

1 žumanjak za premazivanje

2 žlice vode

Šećer u prahu za posipanje


 
Priprema:

Lisnato tijesto tanko razvaljati te ga puniti uz pomoć kalupa za raviole. Na spojevima tijesto premazati vodom kako bi se bolje zalijepilo.

Ako nemate kalup za raviole, na razvaljani komad tijesta slagati hrpice vodoravno i okomito 3 x 4 na polovini prvog dijela tijesta (250 g). Dijelove između hrpica premazati mokrim kistom, prekriti drugom polovinom tijesta, potisnuti dijelove među hrpicama i odrezati zupčastim nožićem. Isto ponoviti sa drugim dijelom lisnatog (250 g).
 

Gotove paketiće slagati u tepsiju, premazati razmućenim žumanjkom sa 2 žlice vode i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 st.C dok ne poprime zlatnu boju.

Pečene posuti šećerom u prahu.

Broj komentara: 5:


  1. Excelente receta está muy tentadora,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična ti je ideja iskoristiti kalup za raviole za lisnato tijesto, morat ću to primijeniti. A slatki paketići su odlični.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super su slatki paketići! Budući da nemam kalup za raviole, isprobat ću tvoj savjet za punjenje, iako sam sigurna da neće ispasti tako divno i simetrično kao tvoji.

    OdgovoriIzbriši
  4. Olá, Masatera!
    Blog lindo e cheio de inspirações deliciosas. Yummy, Yummy!
    Abraços

    Sol

    OdgovoriIzbriši