Nedavno sam kupila novi kalup za raviole, odmah sam ga isprobala u slatkoj verziji. Prvu turu pripremljenu od 500 g lisnatoga odnijela sam u goste, a drugi dan sve ponovila i odmah ih je mm sve potamanio :)
Zaista su jednostavni za izradu, brzo su gotovi, dođe ih dvije tepsije odnosno puna zdjela gotovih paketića uz minimalan trošak i trud.
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
Smjesa za punjenje:
250 g jabuka (dvije manje jabuke)
2 žlice mljevenih oraha
2 žlice šećera
1 žlica grožđica
pola žličice cimeta
Ostalo:
1 žumanjak za premazivanje
2 žlice vode
Šećer u prahu za posipanje
Lisnato tijesto tanko razvaljati te ga puniti uz pomoć
kalupa za raviole. Na spojevima tijesto premazati vodom kako bi se bolje
zalijepilo.
Ako nemate kalup za raviole, na razvaljani komad tijesta
slagati hrpice vodoravno i okomito 3 x 4 na polovini prvog dijela tijesta (250 g).
Dijelove između hrpica premazati mokrim kistom, prekriti drugom polovinom
tijesta, potisnuti dijelove među hrpicama i odrezati zupčastim nožićem. Isto
ponoviti sa drugim dijelom lisnatog (250 g).
Gotove paketiće slagati u tepsiju, premazati razmućenim
žumanjkom sa 2 žlice vode i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu 20
minuta na 200 st.C dok ne poprime zlatnu boju.
Pečene posuti šećerom u prahu.
Odlična ti je ideja iskoristiti kalup za raviole za lisnato tijesto, morat ću to primijeniti. A slatki paketići su odlični.
OdgovoriIzbrišiSuper, brzo i fino! :)
OdgovoriIzbrišiSuper su slatki paketići! Budući da nemam kalup za raviole, isprobat ću tvoj savjet za punjenje, iako sam sigurna da neće ispasti tako divno i simetrično kao tvoji.
OdgovoriIzbrišiOlá, Masatera!
OdgovoriIzbrišiBlog lindo e cheio de inspirações deliciosas. Yummy, Yummy!
Abraços
Sol