Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
14. veljače 2009.
Sočne lazanje
Prvi put sam lazanje radila po ovom receptu kojeg mi je dala sestra. Ispale su jako sočne, zasitne, i desilo se prvi puta da nas četvero nije uspijelo pojesti sav ručak...na radost moje djece koja su ih idući dan podgrijali u mikrovalnoj i ponovo guštirali :)
Sastojci:
Barilla lazanje (nije ih potrebno kuhati)
80 dag miješanog mljevenog mesa
3 žličice podravkine vegete
1 glavica luka
2 dl vina
3-4 dl pasirane rajčice
40 dag sira gaude ili podravca
0,5 l bešamela (domaćeg ili dukatovog)
Priprema
Napraviti umak boljognese - mljeveno meso popržiti na luku, dodati vegetu, vino i pasiranu rajčicu pa kuhati dok se ne zgusne.
U pleh (34x25 cm) slagati redom: malo bešamela, lazanje, umak bolognese, ribani sir i tako ukupno tri puta pa na kraju preliti sa preostalim bešamelom.
Peći na 220 st.C 30 minuta.
Oznake:
jela,
meso,
sir,
specijalitet,
tijestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
isprobavam, hvala
OdgovoriIzbrišiTrazim recept za lazanje i pregledala sam dosta recepata, ali mi ovaj izgleda najjednostavnije i najukusnije.
OdgovoriIzbrišijedva cekam kada cu probati
OdgovoriIzbrišiPreeedobre su!!! Uspjela sam iznenaditi dečka koji je rekao da nikad bolje lazanje nije probao. :) tnx na tako jednostavnom a dobrom receptu.
OdgovoriIzbrišiSuper! Najdraži su mi ovakvi komentari, drago mi je da su se dečku svidjele, vjerujemm da si bila jako ponosna na sebe, uživaj u tome ! Kiss!
OdgovoriIzbriši