Zahvaljujem Mirjani na receptu kojeg mi je poklonila, na krasnom prijateljstvu i lijepim uspomenama :)
Tijesto:
6 bjelanjaka
150gr šećera
200gr oraha(mljevenih)
3 zlice brašna
Krema:
6 žumanjaka
200gr šećera
1 vanilin šećer
150gr maslaca
150gr čokolade(za kuhanje)
50ml crne kave(ili 1 zlica instant kave)
Čokoladna glazura:
200gr čokolade
2-3 žlice ulja
Priprema:
Bijelanjke istući u čvrsti snijeg, te postepeno dadavati šećer. Zatim dodati orahe i brašno te lagano ručno izmiješati da se sve poveže.
Na lim obložen papirom za pečenje istresti smjesu i staviti peći u tepsiju (veličine cca 20 x 30 cm) na 160 st.C oko 20-30 minuta.
Ohlađen biskvit premazati kremom.
Krema:
Žumanjke i šećer dobro umutiti mikserom, dodati omekšali maslac, čokoladu i kavu, pa dodatno izmutiti sve skupa nad parom da bude gusto.
Kremu ostaviti da se hladi, kad se počne zgušnjavati, preliti preko biskvita te staviti u hladnjak da se potpuno ohladi.
Na stisnutu kremu ravnomjerno rasporediti otopljenu čokoladu.
Ponovo ohladiti i uživati u predivnom kolaču !!
Hello can you write me the dimensions of the pan :). Thank you!
OdgovoriIzbrišikolač divno izgleda sa ovim debelim slojem čokoladne kreme.. :))
OdgovoriIzbrišiDjeluje mi tako bogato i ukusno, a jako mi sesviđaju i slike.
OdgovoriIzbrišiA osim Mirjane i ja sam ti jako zahvalna na pomoći kod uređivanja ovoga bloga!
@AMALIA 20x30 cm
OdgovoriIzbrišiSnježo :)) i meni je nekad netko pomogao, nije mi teško prenijet dragim osobama ;)
Prelijepo si sve prezentirala!!!vidis da imas dovoljno svijetlosti da napravis divne slike !!!!:)
OdgovoriIzbrišiStvarno prelepo :)
OdgovoriIzbrišiIzvrstan kolač, posebno mi se sviđa krema i sloj čokolade :). Nakon kruga "Ajme koliko nas je" sa kavom moram priznati da sam se pomalo navukla na kolače sa dodatkom kave. Jako mi se sviđa tvoj kolač i slike su odlične !!
OdgovoriIzbriši