23. svibnja 2010.

Tropical delight

Posljednje vrijeme sam rijetko ovdje, tako će biti još dva mjeseca, u međuvremenu će se pojaviti neke zanimljivosti, možda i mala iznenađenja sve ovisno o tome koliko ću stići o tome i pisati. Krivac za moju zauzetost je škola, ma neeee samo škola od djece nego sam vam i ja ponovo školarac pa zato i ne stignem na blog :)



Kako ne stignem sudjelovati u svim igricama ali nastojim bar u jednoj pa sam ovog mjeseca pripremila recept za igricu Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon. Ovog je mjeseca domaćica Branka sa bloga Home-made by B koja je za ovomjesečnu namirnicu odabrala ananas.



Nazivu kolačića kumovao je sinoćnji chat :))
Kad sam izvadila kolač iz pećnice muž je reko da se širi astronomski miris :)) da širio se miris mješavine narance, ananasa i kokosa :)
Vrijeme pripreme kraće je od sata, a može se jesti još topao.



Sastojci:

Biskvit
4 jaja
25 dag šecera
1 vanilin šecer
2 dl kiselog vrhnja
1 dl ulja
1 naranca (naribana korica)
40 dag brašna
5 dag kokosa
1 prašak za pecivo

Mrvice
10 dag brašna
10 dag kokosa
10 dag šecera
20 dag maslaca ili margarina

Ostalo
1 velika limenka ananasa u koluticima
5 dag šecera u prahu za posipanje



Priprema:

Pripremiti mrvice:

Mijesiti brašno, kokos, šecer i maslac dok ne nastanu mrvice.

Kolutove ananasa ocijediti i izvaditi iz limenke.

Ukljuciti pecnicu na 180 st.C da se grije.

Biskvit:

Pjenasto istuci jaja sa šecerom i vanilin šecerom, dodati kiselo vrhnje i naribanu koricu jedne narance.

Postupno dodavati mješavinu brašna, kokosa i praška za pecivo i miksati.

Biskvit izliti u tepsiju od pecnice (vel.cca 30×35 cm), po njemu rasporediti kolutove ananasa te ih malo potisnuti u tijesto tako da površina ananasa i tijesta bude u istoj ravnini.



Posuti sve zajedno mrvicama pa staviti peci u zagrijanu pecnicu 30 minuta na 180 st.C.



Pecen kolac ostaviti par minuta da se hladi.

Narezati ga i posuti šecerom u prahu.

Broj komentara: 13:

  1. Baš sam nedavno otkrila da volim voće u kolačima tako da jedva čekam probati ovaj tropical delight.Nadam se da će škola brzo završiti da nam se što prije vratiš na blog...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme kako ovo dobro i sočno izgleda, mogu misliti kako je miris opojan (astronomski :))))))))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo mi se sviđa a miris mogu zamisliti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Masatera Hello!
    Ja sam veliki obožavatelj svoje recepte i želite ga pratiti, hvala vam za njih i kao i za slike!
    Nažalost, jezik je nešto teško, ali nadam se da Google će mi pomoći više ili manje ...
    Mnogi pozdrav iz Austrije!
    Iskreno
    Laura S.

    PS.
    Žalostan za pogreške.
    Da bi mogli izraziti svoju zahvalnost i pohvalu, bio sam uz pomoć Google (kao i da postoji mogućnost!)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kolač je predivan !! Obzirom na sastojke i izradu vjerujem da miriše "astronomski" :)), a izgleda vrhunski !!
    Hvala ti na sudjelovanju u ovom krugu igrice !

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno izgleda i jednostavno je za napraviti (to najviše cijenim kod svakog recepta), jedino ću ananas zamijeniti nekim drugim voćem (ne volim ga).
    I čestitam školarki! Samo tako i samo naprijed, jedino uz stalno učenje ostajemo mlade (i postajemo još pametnije, he, he!).

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasan kolač, volim ove voćne kolače s "mrvicama"....
    Puno uspjeha u školi, samo naprijed...

    OdgovoriIzbriši
  8. Super mi izgleda, vjerujem da je kombinacija dobra.

    OdgovoriIzbriši
  9. Tako su ti prozracne fotke, kao cipka, ja bih samo stavila neko drugo voce (znam da je ananas tema, ali ja ga volim samo svjezeg). Super recept, a jednostavan!

    OdgovoriIzbriši
  10. Snjezana ,super je kolac,dodala sam i po jednu usecerenu tresnjicu u svaki krug,samo radi boje...posto je bio jako vruc,a mi nismo mogli cekati,dodala sam svakom kuglu sladoleda od vanilije i nemam sta dalje da pricam !!!:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Eeee pa da, ja sam baš razmišljala kako bi ovo pasalo sa sladoledom, čak sam mislila i upisati ali izgleda da sam zaboravila. Ti si majstorica i ne treba ti reći šta dodati, znaš to dobro i sama nakon toliko godina rada u svojoj struci!

    OdgovoriIzbriši
  12. Masatera,
    i ja pripremio retata Trag i moju obitelj bio je oduševljen.
    Egzotično voće okus izvrsno!
    hvala, opet i sve najbolje vama i vašoj obitelji!
    S puno poštovanja
    Laura S.

    OdgovoriIzbriši