Sastojci:
Tijesto:
ñ 3 jaja
ñ 12 žlica šećera
ñ 1 vanilin šećer
ñ 12 žlica ulja
ñ 12 žlica mlijeka
ñ 15 žlica brašna
ñ 1 prašak za pecivo
Nadjev:
ñ 750 grama jabuka
ñ ½ žličice cimeta
ñ Korica 1 limuna
ñ Korica 1 naranče
ñ Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Navedene sastojke redom miksati za biskvitno tijesto. Pola smjese biskvita uliti u srednji kalup (cca 35x25 cm) i
staviti peći 15 minuta, u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.
Dok se biskvit peče, očistiti i naribati jabuke, dodati im
cimet te korice limuna i naranče pa dobro izmiješati.
Na pola pečen biskvit izvaditi iz pećnice, po njemu
rasporediti nadjev i preliti preostalom polovinom smjese za biskvit. Vratiti u
pećnicu još 15-tak minuta dok dobije lijepu boju (krajevi biskvita se tek počnu
odvajati od kalupa).
Pečeno posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.
Volim kolačiće s jabukama, hvala na još jednom odličnom receptiću!
OdgovoriIzbrišiJako volim sve vrste kolača s jabukama. Ovaj je brz, mirisan i ukusan
OdgovoriIzbrišiovaj recept podsjeća me na vrtićke dane, tad smo nakon maneštre dobivali desert i obično je to bio ovakav s jabukama!!
OdgovoriIzbrišiThis cake looks delicious! Great recipe!
OdgovoriIzbrišiiako je brzinski, meni fino miriše već sa slike! imaš nagradu na mom blogu
OdgovoriIzbrišiMuy rica está estupenda saludos desde el sur de Chile,abrazos y abrazos.
OdgovoriIzbrišiNe znan jel do moje pećnice ili čega ali uvijek kad radim ovaj kolač treba mi više da se ispeče, oko uru vrimena, inače bude gornji biskvit skroz mljackav..inače sve radim po receptu.. da li je još nekom tako? :)
OdgovoriIzbriši