19. veljače 2013.

Recept za Ferrero roladu

Od nekoliko već pripremljenih recepata glasanjem na FB odabran je recept za roladu :)
Ovaj je recept inspiriran ferrerom i nadam se da će vam se svidjeti :)


Recept 
Sastojci:

Tijesto:

120 g maslaca
120 g šećera
1 vanilin šećer
5 žumanjaka
80 g otopljene čokolade za kuhanje
120 g mljevenih oraha
60 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
5 bjelanjaka
20 g šećera


Krema:

300 ml slatkog vrhnja
300 g mliječnog namaza (dukatela, philadelphia ili sl.)
3 velike žlice nutelle

80 g poprženih lješnjaka


Priprema:

Otopiti čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj.

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati mrvicu soli, miksati, postepeno dodavati 20 g šećera te miksati dok snijeg ne postane potpuno čvrst.

Posebno miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, kad je smjesa pjenasta dodati otopljenu čokoladu i maslac, zatim brašno promiješano s orasima i praškom za pecivo naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Dobivena smjesa biti će gusta i kremasta.

Smjesu rasporediti po tepsiji (32x32 cm) obloženoj papirom za pečenje. Peći 15-20 minuta na 180 st.C. Pečeno prebaciti zajedno sa papirom na vlažnu kuhinjsku krpu pa lagano zarolati i ostaviti da se ohladi.

Za kremu izmiksati slatko vrhnje, kad je već dovoljno čvrsto dodati mu mliječni namaz i na kraju nutellu.

Ohlađeni biskvit otvoriti, maknuti papir te premazati s 2/3 kreme. Po kremi rasporediti dva reda lješnjaka na dijelu gdje počinje rolanje, a krema je u debljem sloju. Zarolati u roladu, premazati preostalom kremom i ukrasiti po želji. Odložiti u hladnjak.

3 komentara:

  1. Super ideja! Već nam fererro torta izlazi na uši pa sam ju preoblikovala u cupcakes, a sada će dobiti i oblik rolade :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Занимљиви рецепти, сјајне слике, веома личе укусан Медитеранска кухиња радимо у Шпанији. Позивам вас да посетите мој блог Шпаније, са традиционалним рецептима валентног стања.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    Ове недеље "olla de alubias de Cofrentes" Да ли ћеш изгубити?

    У мом блогу ћете наћи преводиоца за ваш језик

    OdgovoriIzbriši