Ovaj je recept inspiriran ferrerom i nadam se da će vam se svidjeti :)
Recept
Sastojci:
Tijesto:
120 g maslaca
120 g šećera1 vanilin šećer
5 žumanjaka
80 g otopljene čokolade za kuhanje
120 g mljevenih oraha
60 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
5 bjelanjaka
20 g šećera
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
300 g mliječnog namaza (dukatela, philadelphia ili sl.)3 velike žlice nutelle
80 g poprženih lješnjaka
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati mrvicu
soli, miksati, postepeno dodavati 20 g šećera te miksati dok snijeg ne postane
potpuno čvrst.
Posebno miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, kad
je smjesa pjenasta dodati otopljenu čokoladu i maslac, zatim brašno promiješano
s orasima i praškom za pecivo naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Dobivena
smjesa biti će gusta i kremasta.
Smjesu rasporediti po tepsiji (32x32 cm) obloženoj papirom
za pečenje. Peći 15-20 minuta na 180 st.C. Pečeno prebaciti zajedno sa papirom
na vlažnu kuhinjsku krpu pa lagano zarolati i ostaviti da se ohladi.
Za kremu izmiksati slatko vrhnje, kad je već dovoljno čvrsto
dodati mu mliječni namaz i na kraju nutellu.
Ohlađeni biskvit otvoriti, maknuti papir te premazati s 2/3
kreme. Po kremi rasporediti dva reda lješnjaka na dijelu gdje počinje rolanje,
a krema je u debljem sloju. Zarolati u roladu, premazati preostalom kremom i
ukrasiti po želji. Odložiti u hladnjak.
Ovo je zbilja savršeno! Pinam!
OdgovoriIzbrišiSuper ideja! Već nam fererro torta izlazi na uši pa sam ju preoblikovala u cupcakes, a sada će dobiti i oblik rolade :D
OdgovoriIzbrišiЗанимљиви рецепти, сјајне слике, веома личе укусан Медитеранска кухиња радимо у Шпанији. Позивам вас да посетите мој блог Шпаније, са традиционалним рецептима валентног стања.
OdgovoriIzbrišihttp://valenciagastronomic.blogspot.com.es
Ове недеље "olla de alubias de Cofrentes" Да ли ћеш изгубити?
У мом блогу ћете наћи преводиоца за ваш језик