16. lipnja 2014.

Marinirani ražnjići na roštilju ili u tavi

Velike vrućine i nogometna groznica zovu nas na roštiljanje i zato sam odlučila napraviti mali roštilj party kod kuće. Odabrala sam pripremu miješanih ražnjića od piletine i svinjetine.


Ako pripremate roštilj na otvorenom, osim mesa i povrća dovoljno je da ponesete Vegeta tekuću marinadu s pivom  u kojoj će se meso marinirati pola sata za vrijeme dok pripremate žar. Nema ništa jednostavnije jer uz dobru marinadu svatko postaje roštilj majstor, zato bilo kuda marinada svuda J.



Sastojci:
400 g piletine
400 g svinjskog buta


Priprema:

Pripremite meso - narežite piletinu i svinjetinu na kockice, smjestite u zdjelu i prelite marinadom. Ostavite pola sata, a ako želite jači okus ostavite meso da se marinira dulje vrijeme. Marinadu prije otvaranja dobro protresite. Na vrhu vrećice nalazi se mali utor koji je dovoljno da prstima povučete kako bi se vrh gornjeg ugla vrećice otvorio.

Za vrijeme tih pola sata pripremite roštilj i narežite povrće koje ćete također peći na žaru. Nakon pola sata marinirano meso nabodite na metalne ili drvene štapiće za ražnjiće i to naizmjenično piletinu i svinjetinu.  

Recept u slikama
Pripremljene ražnjiće poredajte na roštilj pa pecite dok ne dobiju lijepu boju, bit će dovoljno 10 minuta sa svake strane. Meso će biti mekano, sočno i savršeno ukusno. J

U nedostatku roštilja, ražnjiće možete peći u tavi. Ne zaboravite, upotrebom marinade meso nije potrebno dodatno začiniti. Odaberite kombinaciju mesa za miješane ražnjiće prema želji: svinjski but i kobasice, carsko meso i svinjski but, piletinu i kobasice...


Meso i povrće po želji, marinada i omiljeno pivo bit će dovoljni za savršeni roštilj party. J Više o tekućoj marinadi s pivom i ostalim marinadama pogledajte ovdje!

Nema komentara:

Objavi komentar