14. kolovoza 2017.

Hrenovke u tijestu

Sigurno imate paket hrenovka u hladnjaku, iskoristite ih i napravite hrenovke u tijestu :)




Sastojci:

Tijesto:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
1/2 žličica šećera
1 žličica soli
1 jaje
70 g omekšalog maslaca
220 ml mlakog mlijeka
2 žlice maslinovog ulja

Ostalo:
5 većih ili 10 malih hrenovki
1 žumanjak + 2 žlice vode


Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko dizano tijesto, oblikujte ga u kuglu, pokrijte i ostavite ga tridesetak minuta da poveća volumen.

Kad je tijesto povećalo volumen, podijelite ga na 10 dijelova. Svaki dio duguljasto razvaljajte. Na jednu polovinu razvaljanog tijesta stavite hrenovku i dobro zatvorite, a drugi dio zarežite pet puta (rub neka ostane spojen) pa dio s hrenovkom zarolajte preko razrezanog dijela i odložite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Isto ponovite s preostalih 9 dijelova.



Gotove hrenovke u tijestu pokrijte kuhinjskom krpom da odmore dok se pećnica ugrije na 180°C.

Kad je pećnica ugrijana, premažite ih žumanjkom razmućenim s 2 žlice vode i stavite peći 25 minuta na 180°C.

Pečene hrenovke u tijestu poprskajte vodom i pokrijte desetak minuta prije posluživanja.

2 komentara: