12. srpnja 2009.

Potkovice

Nešto brzo, jednostavno i fino :)



Sastojci za 16 kom

50 dag lisnatog tijesta
4 - 5 žlica marmelade - okus po želji
10 dag mljevenih oraha
1 žumanjak
šecer u prahu za posipanje



Priprema

Lisnato tijesto razvaljati na velicinu cca 25×45 cm.



Dijagonalno na suprotne krajeve staviti marmeladu te preko nje posuti orahe.

Zarolati prema sredini tijesta (krajeve možete malo premazati žutanjkom da se bolje sljepe)te prerezati da nastanu dvije "kobasice".

Oba komada odrezati na 4 dijela, saviti tako da završetak rolanja bude sa vanjske strane.



Pregib malo potisnuti prstom i premazati ih žumanjkom.

Peci na 200 st.C dok ne porumene.



Pecene posuti šecerom u prahu.



I to je to :)

la la la la :)

mah mah !!

Broj komentara: 10:

  1. I like this recipe so interesting and so delicious!

    OdgovoriIzbriši
  2. prefino...stvarno primamljivo izgleda,odličan recept...svaka čast..samo imam osjećaj da treba dosta vremena za ovo..a ja sam jako jako kratka s vremenom..

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala cure :)
    VŽcool to ti je brzo gotovo, izvadiš lisnato da se odledi preko noći i nemaš puno posla, razvaljaš, namažeš, zarolaš, odrežeš i ispečeš i ćao! Di ćeš brže i jednostavnije?

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav Masatera,

    super lecker vidjeti vaš od vjeverica. Kompliment

    Pozdrav Jacktel

    OdgovoriIzbriši
  5. bas su krasne, prava si skrinjica odlicnih recepata!

    OdgovoriIzbriši
  6. la la la i tebi :) potkovice su mrak! ne može jednostavnije, a djeluju prefino...

    OdgovoriIzbriši
  7. baš jednostavno i brzo, zapamtit ću dok će mi trebati nešto na brzinu

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas jednostavno i brzo,
    mogu samo zamislit kako je fino pahuljasto....mmmm....
    super ;)

    OdgovoriIzbriši