12. veljače 2011.

Krumpir i piletina s medom

Izvlačim iz prošlogodišnje arhive slike za objavu recepta i sudjelovanje u igrici Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon. Ovog je mjeseca domaćica Aleksandraa sa bloga Sweet Food koja je za ovomjesečnu namirnicu odabrala med.


Sastojci:

1,2 kg piletine
2 kg bijelog krumpra srednje veličine
2,5 dl ulja
sol
2 žlice vegete
100 grama maslaca
4 jušne žlice meda
3-4 lovorova lista
3 grančice ružmarina

Priprema:

Uključiti pečnicu na 200 st.C.
Očistiti krumpir, oprati ga i narezati na četvrtine te rasporediti po tepsiji. Krumpir posoliti i posuti sa žlicom vegete pa ga uz dodatak ulja dobro izmiješati.

Po krumpiru rasporediti komade piletine. Svaki komad samo odozgo malo posoliti i posuti sa malo vegete. Na svaki komad staviti feticu maslaca i cca pola žlice meda.

Između piletine i krumpira ugurati lovorove listove i ružmarin te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu.



Na polovici pečenja okrenuti piletinu da se malo zapeče i s druge strane.
Biti će pečeno za sat vremena. Krumpir uz dodatak meda koji se cijedi sa piletine ima poseban okus :)

4 komentara:

  1. Divan recept :) čekam ga da stigne do mog sandučeta ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. jako fino snježo, volim ovakve kombinacije!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan recept!
    Pusa i veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši