20. prosinca 2012.

Prhke kiflice

Brze, jednostavne i fine, tijesto se pomalo lista, a nije lisnato ;)





Sastojci:

500 g brašna
250 g margarina
200 ml kiselog vrhnja
prstohvat soli

Ostalo:

200 g pekmeza od šljiva
Šećer u prahu za posipanje ili valjanje kiflica


Priprema:

Dobro izmiješati - izmrviti malo omekšali margarin sa brašnom. Dodati vrhnje i mijesiti dok ne nastane kompaktna smjesa.

Tijesto staviti u hladnjak preko noći ili bar na sat vremena u zamrzivač.

Tijesto podijeliti na više loptica, razvaljati i raditi kiflice punjene pekmezom od šljiva (može i drugi nadjev po želji – orasi, sir i sl.).



Peći 15-20 minuta na 180 st.C.

Pečene kiflice uvaljati ušećer u prahu.

1 komentar:

  1. Dugo mi je već poznato i jako ukusno. Po istom principu , a kis. vrhnje zamijenim jogurtom, ostavim u hladnjaku jedan dan i radim strudle s jabukom, sirom......jednostavno je , a također vrlo ukusno. Predlažem da probate, ukoliko niste

    OdgovoriIzbriši