500 g brašna
250 g margarina200 ml kiselog vrhnja
prstohvat soli
Ostalo:
200 g pekmeza od šljiva
Šećer u prahu za posipanje
ili valjanje kiflica
Priprema:
Dobro izmiješati -
izmrviti malo omekšali margarin sa brašnom. Dodati vrhnje i mijesiti dok ne
nastane kompaktna smjesa.
Tijesto staviti u hladnjak
preko noći ili bar na sat vremena u zamrzivač.
Tijesto podijeliti na više
loptica, razvaljati i raditi kiflice punjene pekmezom od šljiva (može i drugi
nadjev po želji – orasi, sir i sl.).
Peći 15-20 minuta na 180 st.C.
Pečene kiflice uvaljati ušećer u prahu.
Dugo mi je već poznato i jako ukusno. Po istom principu , a kis. vrhnje zamijenim jogurtom, ostavim u hladnjaku jedan dan i radim strudle s jabukom, sirom......jednostavno je , a također vrlo ukusno. Predlažem da probate, ukoliko niste
OdgovoriIzbriši