Sastojci:
5
jaja
150
g šećera150 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer
ribana korica pola limuna
4 žlice ulja
+
marmelada od šipka
Priprema:
Tepsiju prekriti
papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
Odvojiti žutanjke i
bjelanjke. Bjelanjke sa žlicom šećera i prstohvat soli istući u čvrsti snijeg. Žumanjke, preostali šećer i vanilin šećer
miksati, dodati koricu limuna i ulje pa miksati dok se šećer ne otopi. Zatim
dodavati po žlicu brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka.
Biskvit izliti u tepsiju i
staviti peći u zagrijanu pećnicu i peći 20 minuta na 180 st.C.
Pečeni biskvit skupa sa papirom
staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.
Ohlađeni biskvit odmotati,
maknuti krpu i odvojiti papir te namazati marmeladom od šipka. Zarolati, prebaciti na
pladanj te po vrhu posuti šećerom u prahu.
Nee, nee sad sam gladnaaa! :D
OdgovoriIzbrišiU životu sam napravila svega nekoliko rolada. Jednostavno, to nije kolač koji se jeo u našoj familiji. Ako se odlučim, ovo je sigurno odličan recept, a rolada izgleda baš krasno. I fino da si stavila pekmez od šipka, njega najviše volim, a ono baš sasvim čista klasika je s pekmezom od marelice:))
OdgovoriIzbrišičista klasika :) ja ju baš volim :)
OdgovoriIzbrišiOvaj rolatic me nekako uvek vrati u detinjstvo, fotke su predivne!:))
OdgovoriIzbrišiOvakav rolat pamtim iz detinjstva - ništa nije bilo slađe od toga :)
OdgovoriIzbrišiJako volim!
OdgovoriIzbrišiBiskvit izgleda predobro i hvala što si premerila kašike u grame.
Pozdrav!
Razrednica ispekla roladicu...
OdgovoriIzbrišiKnjiga, kavica, terasa, vjetric i roladica...
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... BIG LIKE!!!!
Razrednica ispekla roladicu...
OdgovoriIzbrišiKnjiga, kavica, terasa, vjetric i roladica...
Mmmmmmmmmmmmmmmm... BIG LIKE!!!