19. siječnja 2009.

Princeze



Sastojci:

Tijesto
2 dl ulja
2 dl vode
4 dl brašna
5-6 kom jaja
3 dag gustina
pola žlicice soli

Krema
30 dag šecera
1 lit mlijeka
8 dag brašna
5 jaja
2 vanilin šecera
1 puding od vanilije
25 dag margarina

Priprema

Tijesto:
Ulje, vodu i sol staviti zakuhati. Nekoliko trenutaka neka kuha. Dodati brašno promiješano
sa gustinom. Miješati i pržiti da se tijesto dobro sastavi. Na dnu posude se stvori bijeli sloj
a tijesto se poveže u kompaktnu smjesu. Maknemo sa vatre i ohladimo.
U hladnu smjesu dodamo jedno po jedno jaje. (ako su jaja veca 5 jaja + 1 žutanjak, a ako
su manja 6 cijelih jaja). Dobije se ljepljivo tijesto.
Tijesto se stavi u štrcaljku ili se oblikuju hrpice žlicom.
Pece se u zagrijanoj pecnici na 200 st.C 20-25 minuta.
Napomena: Jako je važno da se prilikom pecenja kora za princeze, pecnica dok ne budu
pecene ne smije otvarati!!

Krema:
Mlijeko se skuha s vanilijom. Posebno se izmiješaju jaja sa šecerom, brašnom, praškom za
puding i žlicom kuhanog mlijeka pa se ta smjesa umiješa u mlijeko i kuha dok se krema ne
zgusne. U hladnu kremu se doda pjenasto razraden margarin i nadjevaju kore koje smo
prerezali na pola.


Broj komentara: 8:

  1. Sutra ih pravim pa se nadam da će bit uspješne....koliko ih ispadne otprilike??

    OdgovoriIzbriši
  2. Super su ispale....nikad bolje nisam probala...recept je pogođen!!! Hvala još jednom...

    OdgovoriIzbriši
  3. Štrcaljka - šprica.. ono čime se ukrašavaju torte. Hrpice tijesta se mogu vaditi i žlicom.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovisno o veličini, meni dođe 70-tak manjih.

    OdgovoriIzbriši
  5. Koliko je to 4dl brasna, otkad se brasno meri u dl.

    OdgovoriIzbriši
  6. Smatrala sam da je bolje napisati 4 dl (400 ml) nego 2 šalice jer šalice mogu biti male i velike, ovako se zna da je brašno mjereno u šalicama od 200 ml.

    OdgovoriIzbriši