Nakon dugo vremena, večeras sam odlučila napraviti Tiramisu.
Ne radim ga po original receptu, nego nešto jeftiniju verziju :)
Sastojci:
30 dag piškota za tiramisu (izgledaju kao da su posuti kristal šećerom)
4 dl kuhane jače kave (bez šećera)
5 dl slatkog vrhnja (ili dvije vrećice praška za šlag pjenu napraviti po uputi na većici)
20 dag mliječnog namaza (Dukatella)
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
3 žlice kakao praha
Postupak:
Prvo skuhati kavu da bi se mogao napraviti talog koji ćemo baciti.
Miksati slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad smo dobili čvrsti šlag, dodati mliječni namaz i miksati da se dobro izmiješa.
Složiti red piškota. Žličicom močiti piškote. Meni u jedan red ide 17 piškota (11 vodoravno i još po 3 puta po dva piškota sa strane okomito). Kad smo namočili piškote, premazati polovinom šlag-kreme, poravnati pa na to slagati drugi red piškota.
Dobro namočiti piškote pa premazati gore i oko kolača sa preostalom šlag-kremom.
Na kraju obilato posuti kakaom u prahu i staviti u hladnjak preko noći ili barem 3-4 sata. Šlag-krema je dovoljno čvrsta da se može rezati i nakon nekoliko sati.
Sastojci:
30 dag piškota za tiramisu (izgledaju kao da su posuti kristal šećerom)
4 dl kuhane jače kave (bez šećera)
5 dl slatkog vrhnja (ili dvije vrećice praška za šlag pjenu napraviti po uputi na većici)
20 dag mliječnog namaza (Dukatella)
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
3 žlice kakao praha
Postupak:
Prvo skuhati kavu da bi se mogao napraviti talog koji ćemo baciti.
Miksati slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad smo dobili čvrsti šlag, dodati mliječni namaz i miksati da se dobro izmiješa.
Složiti red piškota. Žličicom močiti piškote. Meni u jedan red ide 17 piškota (11 vodoravno i još po 3 puta po dva piškota sa strane okomito). Kad smo namočili piškote, premazati polovinom šlag-kreme, poravnati pa na to slagati drugi red piškota.
Dobro namočiti piškote pa premazati gore i oko kolača sa preostalom šlag-kremom.
Na kraju obilato posuti kakaom u prahu i staviti u hladnjak preko noći ili barem 3-4 sata. Šlag-krema je dovoljno čvrsta da se može rezati i nakon nekoliko sati.
Ah, kako fino! Najdalje sto sam ja dosla sa tiramisu je onaj kupovni mix! Moracu jednom praviti ovako domace! :)
OdgovoriIzbrišiOBOŽAVAM tiramisu =)
OdgovoriIzbrišiovakav recept nemam tako da ću si ga zabilježiti, jer po sastojcima mora biti fin
Fin je, ako želite bolje natopljene kekse onda treba još 2 dl kave.
OdgovoriIzbrišiPredivno,imam slican recept!
OdgovoriIzbrišiAj, aj, aj, kako fino izgleda! Ovo moram probati ovih dana, imam sve, nego reci mi Dukatella, je li to kao Nutella, ili eurokrem, samo bijeli?
OdgovoriIzbrišiDukatela je mliječni namaz kojeg proizvodi Dukat. Nema baš neke veze sa eurokremom, može se staviti neka druga vrsta mliječnog namaza ili možda sirni namaz. Znam da ima više vrsta, ima talijanskih sad se ne mogu sjetit naziva, pa velkrem mislim da je mađarski. Sigurno ćeš neki naći.
OdgovoriIzbrišiAha, znam sad sta treba da nadjem; ne izlazi mi ovaj tiramisu iz glave; moram praviti!
OdgovoriIzbrišiEvo sad uzivam u jednom dobrom komadu. Pravila sam bas po tvom receptu, samo nisam imala te piskote, vec one mekse, ali svakako divno!
OdgovoriIzbrišiDrugi put moram malo vise natopiti kafom, plasila sam pretopiti ih jer su piskote meke.
Krema mi je izvrsna, koristila sam neki krem sir, ali ulupan kao slag,tako da sa slatkim vrhnjem ispala divota jedna, lagano ko zrak. Pravicu cesto, odlican desert na brzinu a vrhunskog ukusa! Bravo!
Mozda i uslikam sutra, pa da se pohvalim :)
Danas kisa, tamno, uzas!
Pozdrav!
Baš me veseli što si ga isprobala i što ti se sviđa :). Kod nas je bilo sunce :)
OdgovoriIzbrišiMedena (-Melitta-) poslala sam ti mail danas.
OdgovoriIzbrišisvaka čast na receptima...muško sam al često radim kolače, sve po vašim receptima...i zamislite, uvijek mi ispadnu kako treba...hvala vam na receptima...
OdgovoriIzbrišiGospodjo .skidam kapu tiramisu je prva liga i puno je jeftiniji .Ja sam pojacao sve za 50% pa sam dobio malo vise . Hvala lp.
OdgovoriIzbriši