1. listopada 2009.

Užitak od vanilije



Sastojci

Podloga:

3 jaja
3 žlice šecera
3 žlice brašna




Krema:
1 puding od vanilije
4 žlice šecera
5 dl mlijeka
4 lista želatine
5 dl slatkog vrhnja



Ostalo:
3 dl mlijeka
5-6 žlica ruma
25 dag piškota
2 dl slatkog vrhnja ili vrecica
šlag pjene
kakao ili cokolada za ukras



Priprema

Za podlogu iskoristiti kupovnu biskvitnu koru ili ispeci biskvit od navedenih sastojaka na 180 st.C.

Za kremu namociti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta.

U mlijeko zakuhati puding i šecer, a kad je kuhano dodati ocijedenu želatinu.

Puding ohladiti povremeno miješajuci da se ne stvori korica.

Cvrsto istuci slatko vrhnje i lagano dodati ohladenom pudingu.



Slaganje:

Biskvitnu podlogu staviti na podlogu za tortu i oko nje namjestiti kalup za torte.
Poprskati mješavinom mlijeka i ruma, te staviti trecinu vanilijeve kreme. Piškote kratko
umociti u mješavinu mlijeka i ruma te složiti po kremi. Na to staviti drugu trecinu kreme,zatim još jedan red namocenih piškota i preko njih ostatak kreme.



Ostaviti u hladnjaku par sati da se ohladi i stegne. Prije posluživanja skinuti obruc i ukrasiti ju sa tucenim slatkim vrhnjem ili šlag pjenom i posuti kakaom ili ukrasiti cokoladom.

Broj komentara: 15:

  1. Kako si je samo lijepo složila!!! Svaka ti čast!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mamma mia, che buona! Meravigliosa cara mia, baci, baci!

    OdgovoriIzbriši
  3. mada nisam ljubitelj ovako kremastih kolaca i zelatine, moram priznat kolac izgleda jako lijepo ;))

    OdgovoriIzbriši
  4. obožavam bijele kreme.. predivna je torba

    OdgovoriIzbriši
  5. Savršeno izgleda, pogotovo ovaj kako prašak na površini. Kako si samo uspjela to fino napraviti?

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav Masatera,

    lijepa i ukusna torta. Veliki kompliment

    Pozdrav Jakov

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala svima na lijepim komentarima!
    Jubistacha imam podložak koji služi i kao predložak, a može i označit fete za rezanje. Možeš ga vidjeti ovdje

    OdgovoriIzbriši
  8. Masatera, kako ti radiš sjajne torte.I ova je još jedna u nizu prekrasnih. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. kolac je superr al mozete li nam reci kako se slagaju piskotee?????????????????'''

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam imala neki poseban način slaganja piškota. Važno je da je red putpuno popunjen, rezuckanjem nožićem piškota popunjavala sam rupe :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ova krema je jako dobra i lagana,samo što ja ispečen sama biskvit i ne stavljam biskote a moze se dodati i malo bijele čokolade u kremu.

    OdgovoriIzbriši