Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
1. listopada 2009.
Užitak od vanilije
Sastojci
Podloga:
3 jaja
3 žlice šecera
3 žlice brašna
Krema:
1 puding od vanilije
4 žlice šecera
5 dl mlijeka
4 lista želatine
5 dl slatkog vrhnja
Ostalo:
3 dl mlijeka
5-6 žlica ruma
25 dag piškota
2 dl slatkog vrhnja ili vrecica
šlag pjene
kakao ili cokolada za ukras
Priprema
Za podlogu iskoristiti kupovnu biskvitnu koru ili ispeci biskvit od navedenih sastojaka na 180 st.C.
Za kremu namociti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta.
U mlijeko zakuhati puding i šecer, a kad je kuhano dodati ocijedenu želatinu.
Puding ohladiti povremeno miješajuci da se ne stvori korica.
Cvrsto istuci slatko vrhnje i lagano dodati ohladenom pudingu.
Slaganje:
Biskvitnu podlogu staviti na podlogu za tortu i oko nje namjestiti kalup za torte.
Poprskati mješavinom mlijeka i ruma, te staviti trecinu vanilijeve kreme. Piškote kratko
umociti u mješavinu mlijeka i ruma te složiti po kremi. Na to staviti drugu trecinu kreme,zatim još jedan red namocenih piškota i preko njih ostatak kreme.
Ostaviti u hladnjaku par sati da se ohladi i stegne. Prije posluživanja skinuti obruc i ukrasiti ju sa tucenim slatkim vrhnjem ili šlag pjenom i posuti kakaom ili ukrasiti cokoladom.
Oznake:
bez pećnice,
torta,
vanilija
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kako si je samo lijepo složila!!! Svaka ti čast!
OdgovoriIzbrišiMamma mia, che buona! Meravigliosa cara mia, baci, baci!
OdgovoriIzbrišimada nisam ljubitelj ovako kremastih kolaca i zelatine, moram priznat kolac izgleda jako lijepo ;))
OdgovoriIzbrišiWow predivna je :)
OdgovoriIzbrišiobožavam bijele kreme.. predivna je torba
OdgovoriIzbrišifenomenalno izgleda!
OdgovoriIzbrišiSavršeno izgleda, pogotovo ovaj kako prašak na površini. Kako si samo uspjela to fino napraviti?
OdgovoriIzbrišiPozdrav Masatera,
OdgovoriIzbrišilijepa i ukusna torta. Veliki kompliment
Pozdrav Jakov
izgleda prelijepo!!!!
OdgovoriIzbrišiHvala svima na lijepim komentarima!
OdgovoriIzbrišiJubistacha imam podložak koji služi i kao predložak, a može i označit fete za rezanje. Možeš ga vidjeti ovdje
Masatera, kako ti radiš sjajne torte.I ova je još jedna u nizu prekrasnih. :)
OdgovoriIzbrišiDivna je ! :)
OdgovoriIzbrišikolac je superr al mozete li nam reci kako se slagaju piskotee?????????????????'''
OdgovoriIzbrišiNisam imala neki poseban način slaganja piškota. Važno je da je red putpuno popunjen, rezuckanjem nožićem piškota popunjavala sam rupe :)
OdgovoriIzbrišiOva krema je jako dobra i lagana,samo što ja ispečen sama biskvit i ne stavljam biskote a moze se dodati i malo bijele čokolade u kremu.
OdgovoriIzbriši